Cercador

Tema

Data

Des del

Fins al

Publicacions

Resultats del 1 al 4 de 128

Economia

Revoltes

Autor: Itziar González és arquitecta. Ha estat regidora electa del districte de Ciutat Vella de Barcelona (2007-2010). És membre fundadora de dues associacions amb voluntat de construir nova política: Grup Impulsor de Parlament Ciutadà i Institut Cartogràfic de la ReVolta.
Iago Otero és llicenciat i doctor en Ciències Ambientals per la UAB. Actualment treballa a la Universitat Humboldt de Berlín i és investigador associat a l'ICTA-UAB. Argumenta que la ideologia del creixement econòmic és l’origen dels problemes ecològics i socials i és partidari del decreixement.

Resum: Perquè res no pugui quedar amagat sota la terra, cal seguir removent i capgirant els escenaris fixes que s’imposen a la ciutadania des dels poders antidemocràtics. Asseguts sobre les restes d’un paisatge en contínua transformació, imaginem com seguir nodrint el nostre idealisme i on trobar les aliances que facin de contundent ribot i contrapoder real. Revoltes és el nom del llibre de les converses entre Iago Otero i Itziar González. Un llibre sobre noves formes d'organització política i social. Una proposta per a fer front als poders antidemocràtics i a la corrupció. Cal seguir en moviment i en contínua revolta.

Editorial: Edicions DAU Any d'edició: 2014

Ciències de la Comunicació

La palabra facticia. Literatura, periodismo y comunicación

Autor: Albert Chillón és professor titular de la UAB i director del Màster en Comunicació, Periodisme i Humanitats a la mateixa universitat. Les seves línies principals d'investigació són, d'una banda, l'estudi de la comunicació mediàtica des d'una òptica antropològica i filosòfica, de l'altra, l'estudi comparat de les relacions entre la cultura literària i la cultura mediàtica, periodisme inclòs. Ha escrit, entre altres, els llibres Literatura y periodismo. Una tradición de relaciones promiscuas (1999) i La literatura de fets (1993), a més de la novel·la El horizonte ayer (2009).

Resum: A cavall entre la literatura, el periodisme i la comunicació audiovisual, hi ha moltes i molt diverses maneres expressives que integren la paraula factícia contemporània, la vocació mimètica de la qual busca retre compte, per via testimonial o documental, de les realitats en curs. Quinze anys després de la publicació de Literatura y periodismo. Una tradición de relaciones promiscuas, aquell volum ha crescut per a convertir-se en el que el lector té entre mans: no una mera segona edició, sinó una versió genuïna, notablement ampliada i actualitzada. El lector podrà trobar bona part del llibre vell en el nou, doncs, i conèixer tant les tradicions heretades com les tendències més recents. Però la novetat d'aquesta versió rau en una secció teòrica inicial que supera amb escreix l'original.

Editorial: Col·lecció Aldea Global (UAB, UJI, UPF, UV) Any d'edició: 2014

Filologia

Contacto de poblaciones y extranjería en el mundo griego antiguo. Estudio de fuentes

Autor: Rosa-Araceli Santiago Álvarez, coordinadora d’aquest estudi, és Catedràtica Emèrita de Filología Grega de la UAB i ha dirigit diferents projectes sobre contactes i interacció de poblacions en el món grec antic; Marta Oller Guzmán, editora del volum, és Professora Lectora de la UAB i ha format part d’aquests projectes centrant  la seva recerca en aspectes religiosos i cultuals.
Hi han contribuït també els investigadors següents: Miquel Gardeñes Santiago, Professor TU de Dret Internacional Privat de la UAB; Anna Ginestí Rosell, Professora de la Katholische Universität Eichstätt-Ingolstadt; Crístian Oró Martínez, Investigador del Max Planck Institute Luxemburg for International, European and Regulatory Procedural Law, i Adrià Piñol Villanueva, Becari d’Investigació FPU de la UAB.

Resum: El volum Contacto de poblaciones y extranjería en el mundo griego antiguo. Estudio de fuentes. Faventia Supplementa 2 consta de setze contribucions al llarg de les quals s’analitza i es comenta una selecció de fonts, tant literàries com epigràfiques, que ens ofereixen una panoràmica diacrònica de la problemàtica lligada a la condició de l’estranger i de les diferents respostes que s’hi varen donar al llarg del temps, des del món micènic fins a l’època clàssica tardana. Aquesta monografia representa la consolidació d’una metodologia de treball fonamentada en l’anàlisi lingüística rigorosa i en la contextualització històrico-institucional dels textos estudiats.
El llibre està disponible online.

Editorial: Servei de Publicacions de la UAB Any d'edició: 2013

Psicologia

Arpender, recordar y olvidar

Autor: Ignacio Morgado és doctor en Psicobiologia per la UAB i catedràtic de Psicobiologia a l’Institut de Neurociència de la mateixa universitat. Ha realitzat estudis i treballs d’investigació a les universitats del Rhur (Alemanya) i d’Oxford (Regne Unit), així com una estada sabàtica a l’Institut Tecnològic de Califòrnia (CALTECH). Ha rebut diversos premis acadèmics i de divulgació científica.

Resum: Què passa al cervell quan aprenem? Quins tipus de memòria tenim i per què serveixen? Què i com recordem? Podem esborrar els records indesitjables? És important dormir per aprendre? Com podem afavorir l’aprenentatge i la memòria? Quin és el millor moment del dia per aprendre? Com podem reduir el deteriorament mental de la vellesa?
Tot i que és cert que cadascú aprèn al seu ritme, no ho és menys que quan ho fem d’una manera correcta, les diferències entre persones es redueixen considerablement. Adaptar-se a la manera com funciona el cervell en general i al de cadascú en particular és essencial per millorar la memòria i la pròpia intel·ligència.
Estem davant d’un llibre dirigit a totes aquelles persones interessades en conèixer com el cervell s’apanya per aprendre, emmagatzemar i retenir els coneixements. Per entendre com es reforcen, debiliten o canvien les memòries, com recordem i per què oblidem. En definitiva, un estudi de les raons i les claus científiques que permeten establir els millors procediments per ensenyar i aprendre amb eficàcia.

Editorial: Ariel Any d'edició: 2014

Resultats del 1 al 4 de 128

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2015 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388