Cercador

Tema

Data

Des del

Fins al

Publicacions

Resultats del 1 al 4 de 131

Publicació: Pintar fa mil anys Art i Història

Pintar fa mil anys. Els colors i l'ofici del pintor romànic

Autor: Judit Verdaguer, Llicenciada en Història de l'Art, és des de l'any 2009 conservadora del Museu Episcopal de Vic (MEV),  l'Àrea de Restauració i Conservació Preventiva del qual va dirigir anteriorment. Ha estat comissària i coordinadora de nombroses exposicions en aquest espai i les seves investigacions se centren en l'estudi dels materials i les tècniques artístiques de les obres medievals.
Manuel Castiñeiras, Doctor en Història de l'Art, és un reconegut especialista en art romànic i actualment Professor Agregat d'Art Medieval a la UAB. Ha estat Conservador i Cap de la Col·lecció d'Art Romànic del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC, Barcelona) així com Professor Titular d'Història de l'Art de la Universitat de Santiago de Compostel·la, i és autor de diversos llibres i articles sobre aquesta matèria.

Resum: Qui eren i amb quins colors pintaven els artistes de fa mil anys? Noves tècniques de laboratori, dades de receptaris medievals i una recerca dels agents implicats en la realització de l'objecte artístic són algunes de les eines que en conjunt es presenten en Pintar fa mil anys per respondre aquesta pregunta. Aquest treball reuneix els resultats de tres anys d'investigació, realitzada en el marc del projecte Magistri Cataloniae. Artistes, patrons i públic: Catalunya i la Mediterrània (segles XI-XV), de la UAB, ​​que ha comptat amb la col·laboració del MEV, del CETEC-Patrimoni (IQS-UAB), del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i que està integrat per experts procedents de diverses universitats i centres museístics de Catalunya i Europa.

Editorial: Servei de Publicacions de la UAB Any d'edició: 2014

els transgènics i la seva patentabilitat Dret

Els transgènics i la seva patentabilitat. Implicacions en la realització dels drets humans

Autor: Júlia Lladós Vila és llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Pompeu Fabra i té un màster en Dret del Medi Ambient per la Universitat del País Basc i un altre en Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya, la qual cosa se suma al seu pas per entitats com les Nacions Unides, la Creu Verda Internacional i la Diputació de Barcelona. Actualment realitza el doctorat en Dret Constitucional Europeu a la UAB.

Resum: Aquest estudi dels aspectes legals de l’aplicació de l’enginyeria genètica a l’agricultura exposa de quina manera l’Acord sobre els Aspectes dels Drets de la Propietat Intel·lectual relacionats amb el Comerç fa discutible el propòsit inicial de la biotecnologia agrícola de “guarir” la fam al món. Així mateix revisa els nous protocols de la Conferència de les Parts en el Conveni sobre la Diversitat Biològica, els quals suposen un canvi de discurs al respecte, per la qual cosa l’autora subratlla la necessitat del seu compliment i recomana la gestió pública dels transgènics per reduir els riscos ambientals i socioeconòmics que actualment impliquen.
Aquesta obra ha estat guardonada en el marc de la cinquena edició del Premi de Recerca en Drets Humans, que convoca anualment el Departament de Governació i Relacions Institucionals.

Editorial: Generalitat de Catalunya Any d'edició: 2014

Biologia

Notícies sobre evolució: la teoria i els nous coneixements

Autor: Jaume Terradas és un dels primers impulsors de la investigació en ecosistemes terrestres així com de l'educació ambiental. Catedràtic emèrit d'Ecologia de la UAB, fundador del CREAF i membre de l'IEC, va ser el primer president de l'Asociación Española de Ecología Terrestre, vicepresident de la Institució Catalana d'Història Natural i membre del Consell de Protecció de la Naturalesa de la Generalitat, entre altres posicions rellevants. És autor de nombrosos llibres sobre ecologia, per diversos dels quals ha rebut prestigiosos reconeixements i premis.

Resum: El desenvolupament dels coneixements en biologia molecular, genòmica i epigenètica, biologia del desenvolupament, microbiologia, ecologia i ciències del comportament i en molts altres camps aporta una allau d'informacions relacionades amb l'evolució. Per a alguns científics destacats, el paradigma imperant des de fa setanta anys, la Síntesi Moderna o neodarwinisme, no pot integrar molts nous coneixements, i l'evolució va molt més enllà de processos de mutació i selecció. Altres defensen el paradigma, però resulta evident que cada dia s’informa de descobriments fascinants que la teoria ha d'assumir. Aquest llibre és un esforç per captar la situació i preparar-nos per comprendre i seguir les novetats en un camp que és clau per a totes les disciplines biològiques.

Editorial: CREAF i UAB Any d'edició: 2014

Economia

Revoltes

Autor: Itziar González és arquitecta. Ha estat regidora electa del districte de Ciutat Vella de Barcelona (2007-2010). És membre fundadora de dues associacions amb voluntat de construir nova política: Grup Impulsor de Parlament Ciutadà i Institut Cartogràfic de la ReVolta.
Iago Otero és llicenciat i doctor en Ciències Ambientals per la UAB. Actualment treballa a la Universitat Humboldt de Berlín i és investigador associat a l'ICTA-UAB. Argumenta que la ideologia del creixement econòmic és l’origen dels problemes ecològics i socials i és partidari del decreixement.

Resum: Perquè res no pugui quedar amagat sota la terra, cal seguir removent i capgirant els escenaris fixes que s’imposen a la ciutadania des dels poders antidemocràtics. Asseguts sobre les restes d’un paisatge en contínua transformació, imaginem com seguir nodrint el nostre idealisme i on trobar les aliances que facin de contundent ribot i contrapoder real. Revoltes és el nom del llibre de les converses entre Iago Otero i Itziar González. Un llibre sobre noves formes d'organització política i social. Una proposta per a fer front als poders antidemocràtics i a la corrupció. Cal seguir en moviment i en contínua revolta.

Editorial: Edicions DAU Any d'edició: 2014

Resultats del 1 al 4 de 131

2018 Universitat Autònoma de Barcelona

B.11870-2012 ISSN: 2014-6388