Com explicar la ciència i la tecnologia que més t'agrada a través del teatre, xerrades tipus TED o YouTube

Adreçat a: alumnes de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.
Durada: 20 hores.
Calendari: del 25 al 29 de juny de 2018.
Horari: de 9:30 a 14h, amb 30 minuts de descans.
Llengua en la que s'impartirà: català i castellà.
Lloc: Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), Campus Bellaterra, Universitat Autònoma de Barcelona. 
Professorat: Helena González i Oriol Marimon.
Preu: 90€
Codi curs: 30018

Els inscrits menors de 18 anys en el moment de la inscripció hauran de presentar el document d’autorització paterna/materna que trobareu aquí i que haureu d'enviar complimentat i escanejat al correu electrònic de contacte. També s'haurà d'enviar una còpia del DNI de l'estudiant. Sense la recepció d’aquesta informació la persona menor d’edat no estarà inscrita.

Enllaç al formulari d'inscripció

Presentació:
Si t'agraden la ciència, el teatre i l'humor, aquest és el teu curs! Construiràs el teu propi monòleg, en el que podràs explicar els conceptes de ciència i tecnologia que tu vulguis, de manera que deixis al públic al·lucinat, ja sigui a l'escenari, en xerrades tipus TED o a través de YouTube. Tractarem les temàtiques de ciència que més t'interessen, des de què hi ha a l'univers fins a la modificació genètica per curar malalties, els avenços en realitat virtual o la intel·ligència artificial. Amb això construirem històries amb tocs d'humor que et permetran emocionar el públic i aconseguir crear grans comunicacions orals. El fet que la Stand-Up Comedy sigui tant popular incrementa l'interès que pugui tenir el públic sobre els monòlegs que generarem.

Objectius:
Convertir-nos en autèntics comunicadors capaços d'explicar històries de ciència i tecnologia de forma que tothom ens vulgui escoltar.

Continguts:

  • Buscar i analitzar descobriments científics i tecnològics d'última generació.
  • Comprendre la base científica d'aquests descobriments i buscar informació fiable relacionada amb ells.
  • Crear històries que permetin explicar la ciència de forma que apassioni, agradi i faci riure a un públic no especialitzat.
  • Adquirir capacitats artístiques per representar oralment els teus propis textos, ja sigui en un escenari o davant d'una càmera.
  • Buscar on s'amaga l'humor, aprenent dels grans mestres del riure, per després poder utilitzar-ho en les nostres representacions.

Metodologia:
Realitzarem tallers participatius, consultes per Internet i YouTube, i jocs i activitats típiques de les arts escèniques. Aprendrem de forma activa, participativa i passant-ho bé.

Observacions:
Els assistents hauran de portar un dispositiu per poder realitzar cerques a Internet (portàtil, tauleta o smartphone), a més de llibreta i bolígraf. És preferible l'ús de roba còmode.