Postgrau en La Comunicació dels Conflictes i de la Pau

Presentació

Els mitjans de comunicació són també actors dels conflictes sobre els quals informen. L'activitat periodística en entorns bèl.lics no només pot contribuir a denunciar els abusos contra la població civil, sinó que pot publicitar fórmules que contribueixin a una resolució pacífica de les situacions de violència.

La diplomatura de postgrau en La Comunicació dels Conflictes i de la Pau, ofereix la formació adequada, a través de l'estudi de diversos conflictes internacionals, per entendre quina és la lògica dels conflictes i com actuar-hi informativament d'una forma responsable i compromesa en coordinació amb els agents que sobre el terreny o des d'instàncies internacionalista treballen per construir la pau, defensar els drets humans, transformar els conflictes cap a estadis més justos i reduir el sofriment humà.

Objectius

La diplomatura de postgrau en La Comunicació dels Conflictes i de la Pau té com a objectius:

- Formar periodistes que desenvolupin tasques pròpies d'enviats especials i de corresponsals en situacions de conflicte i post-conflicte.
- Formar periodistes que treballin per la construcció de la pau i la defensa dels drets humans en sintonia amb l'anomenada cultura de pau.

- Formar periodistes que elaborin informacions en profunditat analitzant les causes dels conflictes evitant la trivialització i els estereotips.
- Formar periodistes que sàpiguen valorar els elements positius de transformació implícits en les iniciatives de pau i publicitar actuacions socials que pel fet de ser positives no solen convertir-se en notícia.

Requisits d'accés

Cal disposar d'una llicenciatura o un grau en qualsevol carrera universitària i justificar en una carta un interès genuí pels estudis que s'ofereixen.

Podran accedir excepcionalment persones que pel seu currículum professional demostrin la suficient experiència professional justificada en la matèria, prèvia acceptació de la coordinació i direcció de l'escola de postgrau. En cas de superar el programa rebran únicament la certificació d'haver realitzat els estudis.

Sortides professionals

- Corresponsalies, enviats especials, reporters.
- Gabinets de comunicació d'ONGs i fundacions vinculades a l'àmbit de la cooperació.

Contacte

Antoni Castel Tremosa

Telèfon: 935811592

Correu electrònic: antoni.castel@uab.cat

Web: https://mastercomunicacioconflictes.wordpress.com/

Postgrau UAB

20a Edició
Places: 40
Orientació: Acadèmica, Professional
33 ECTS
Codi de l'estudi: 1935/20
Preu: 2178 ¤

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Facultat de Comunicació, Campus UAB, Bellaterra (Barcelona)
Dates: del 12/02/2019 al 20/06/2019
Idioma de docència:
Castellà (100%)
Centres responsables:
Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura
Títol que s'obté:
Diploma de Postgrau en La Comunicació dels Conflictes i de la Pau

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.