Presentació

L'Enoturisme o turisme enològic es un tipus de turisme enfocat a promocionar les zones de producció vitivinícola.
Aquest tipus de turisme esta enfocat principalment a promocionar les activitats relacionades amb el mon del vi i els seus processos de producció amb les particularitats de cada celler. El conjunt dels diferents cellers es centralitzen en zones de producció que ofereixen altres actius turístics com el cultural, el gastronòmic o l'artístic.

Molts dels departaments de comunicació i màrqueting de les bodegues promocionen les seves activitats enoturístiques com una combinació d'activitats. De les mes comuns, està la presentació del celler, visita i tast dels seus vins, a activitats que inclouen aquesta activitat bàsica i la complementen amb activitats de verema, dinars/sopars maridatges a la vinya, visita a punts exclusius o culturals generals entre d'altres.


L'organització entre els cellers fan possible una promoció en conjunt actuant com a clúster, amb la seva col·laboració i competència.

Continguts

- Coneixements Vitivinícoles i enològics
- Desenvolupament d'un pla estratègic Enoturístic d`una zona o territori vitivinícola
- Comunicació i màrqueting Enoturístic d'una zona o territori vitivinícola
- Gestió i comunicació d'agents i empreses de serveis per l'Enoturisme (taules rodones sectors)
- Sortides Professionals/MasterClass.
- Pràctiques

Objectius

Capacitar l'alumne per gestionar una agència de viatges vinculada a l'enoturisme, o un celler, aportant els seus coneixements sobre el mon del vi i els escumosos. Integrant-se en una organització del sector, o iniciant processos d’emprenedoria, i creant experiències úniques pels seus clients.

Requisits d'accés

Alumnes de Grau en Direcció Hotelera.
Alumnes de Grau en Turisme.
Alumnes de CGS en Direcció de Serveis de Restauració.
Alumnes de CGS en Comerç.
Professionals de l'àmbit de la restauració i/o professionals del sector vinculats a l'àmbit de la gestió en Aliments i Begudes.
Professionals del sector comercial especialitzats en Vi i altres begudes.

Sortides professionals

- Guia Turístic en cellers
- Part de l'equip d`un departament o Agència de Viatges
- Creació d'una AV enoturística
- Comercial de vendes de cellers i empreses distribuïdores de vins i destil.lats
- Equips de comunicació de cellers i empreses del sector
- Gestionar o formar part dels equips de treball dels hotels Enoturistics

Contacte

José Luis García Victorino

Correu electrònic: formacio.continuada.fuab@uab.cat

Web: http://www.eutdh.cat

Curs d'especialització UAB

1a Edició
Places: 20
Orientació: Professional
10 crèdits
Codi de l'estudi: 3718/1
Modalitat: Presencial
Lloc: Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera, UAB,Bellaterra (Barcelona)
Dates: del 26/02/2018 al 28/06/2018
Idioma de docència:
Castellà (50%), Català (50%)
Centres responsables:
Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera
Títol que s'obté:
Certificat d'aprofitament del curs Introducció a l'Enoturisme

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.