A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Notícies Agenda
La Facultat de Psicologia acull el Dia Europeu de la Logopèdia
06.03.2017  -  L’aula magna de la Facultat de Psicologia ha acollit aquest dilluns, 6 de març, un acte de celebració del Dia Europeu de la Logopèdia 2017, orientat a la millora de la qualitat de vida de les persones amb disfàgia.
Beure, menjar, empassar saliva, un fet que donem per garantit en estat de salut, és viscut per moltes persones com un problema permanentment present a les seves vides: més de la meitat dels infants amb trastorns neurològics i de les persones d'edat avançada, les que han patit un accident cerebrovascular o les operades d'alguns tipus de càncer, un terç dels nadons prematurs i de les persones amb esclerosi múltiple, asma, Pàrkinson. Les complicacions poden ser molt greus, com ennuegades, pneumònia, deshidratació, o desnutrició.

Amb motiu del Dia Europeu de la Logopèdia, la Facultat de Psicologia ha organitzat una jornada sobre com, la logopèdia, des de la seva especificitat com a ciència de la salut, contribueix de forma directa, tangible i efectiva a millorar la qualitat de vida de les persones amb alteracions de la deglució.

La jornada ha comptat amb la participació de  Núria Duaso, logopeda especialista en disfàgia i trastorns de la deglució en adults, Unitat de Logopèdia de l'Hospital del Parc Taulí i sotsdegana del Col·legi de Logopedes de Catalunya, qui ha parlat sobre “El paper de la Logopèdia sobre la disfàgia”; Mariana Ferreiro, logopeda especialista en disfàgia i trastorns de la deglució en infants. Escola de Patologia del Llenguatge, Hospital de Sant Pau; qui ha impartit la conferència “La Logopedia en las dificultades alimentarias infantiles”; i Neus Calaf, professora del Grau de Logopèdia de la UAB, participant en nom del Col·legi de Logopedes de Catalunya, amb la conferència “El Col·legi de Logopedes de Catalunya, cada cop més a prop teu”.

La jornada ha comptat també amb una actuació de la Coral de Logopèdia; així com un taller de textures alimentàries sobre preparació, tast i exercicis de deglució adequats als diferents trastorns de la deglució, organitzat per estudiants de Logopèdia.
 
Anar a Notícies
Arxiu de notícies
Categoria
Des de
Fins a
Paraula clau
Gestió acadèmica
93 581 18 55
Enviar correu
Inici Mapa del Web Contactar Sobre el web
2018 Universitat Autònoma de Barcelona