Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Jornada sobre infraestructures punteres per a la recerca en nanociència

Jornada informativa:
El proper dimecres 1 de juny, els socis catalans de l'NFFA-Europe organitzen una jornada informativa a la Facultat de Ciències de la UAB per presentar aquest projecte europeu, la primera infraestructura global i integrada d'investigació en nanociència, i explicar les oportunitats que ofereix a investigadors i empreses.

17/05/2016

El Parc de Recerca UAB, l'Institut de Microelectrònica de Barcelona, l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia organitzen una jornada sobre el projecte europeu NFFA-Europe. L'objectiu és presentar aquest projecte i mostrar la gamma d'oportunitats que ofereix per a la investigació acadèmica i industrial en la nanoescala.

L'NFFA-Europe posa a l'abast d'investigadors i empreses de totes les regions d'Europa laboratoris i serveis per a la recerca a la nanoescala amb tècniques que inclouen des del desenvolupament de models teòrics i simulacions numèriques amb superordinador, fins a la síntesi de nanomaterials, i diferents processos de fabricació i caracterització d'estructures a la nanoescala.

Tots els investigadors interessats en utilitzar aquestes infraestructures poden presentar la seva sol·licitud a través del web del projecte abans del 15 de juliol. A les propostes seleccionades se'ls assignarà la instal·lació més adequada per al desenvolupament del seu projecte, sempre d'un país diferent al del seu grup de recerca. Els usuaris tindran accés gratuït a les instal·lacions i el projecte també cobrirà les despeses del viatge i allotjament.

Durant la jornada, que tindrà lloc a la sala de graus de la Facultat de Ciències de la UAB, s'explicarà en detall als investigadors com participar i presentar les propostes i, a més s'exposaran tots els serveis i infraestructures que hi ha al campus de la UAB i les oportunitats que ofereixen a les empreses per innovar i crear nous productes i dispositius. També s'informarà sobre la primera NFFA-Europe Summer School que s'organitza el juliol i que es centrarà en la radiació sincrotró, tractant d'establir quins són els beneficis i sinergies entre les tècniques de sincrotró i la nanotecnologia.

Per assistir a la jornada cal inscriure's prèviament.

Programa
10:00h  Benvinguda
10:10h  Presentació general del Projecte NFFA, a càrrec del Dr. Xavier Obradors, director de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB CSIC).
10:30h  Regles de Participació i presentació de propostes, a càrrec del Dr. Luis Fonseca, vicedirector de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM CSIC).
10:40h  Oferta d'accés Transnacional, a càrrec del Dr. Luis Fonseca, vicedirector de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM CSIC).
11:00h  Serveis i infraestructures de Bellaterra, a càrrec dels responsables dels diferents serveis cientificotècnics del campus de la UAB.
11:25h  Pausa Café
11:45h  Oportunitats per a les empreses, a càrrec del Dr. Juan Fran Sangüesa, responsable de l'Àrea de Finançament i Gestió de Projectes del Parc de Recerca UAB.
12:00h  1st NFFA-Europe Summer School, a càrrec de la Dra. Núria Barniol, del Departament d'Enginyeria Electrònica de la UAB.
12:15h  Cloenda