Lluís A. Santaló i Ferran Sunyer: Dos matemàtics catalans universals
Biblioteca Ciència i Tecnologia UAB 06.06.2012 Biblioteques  -  Exposició a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia

Gironins i matemàtics.

Podríem pensar que s'acaben aquí les similituds entre ells.

Però si n'oblidem  les circumstàncies que van regir i, alhora, condicionar les seves vides, tant la personal com la professional, no ens adonaríem que la seva contribució al món científic i intel·lectual d'aquest país va transcendir la pròpia obra.

Ni Santaló ni Sunyer es poden considerar profetes a la seva terra doncs cap dels dos va estar vinculat d'una forma directa al món universitari català. Malgrat això la seva vàlua i reconeixement es van acabar imposant a nivell internacional per mèrits propis.

La present exposició vol retre homenatge a aquests dos matemàtics catalans i, a la vegada, difondre el seu excepcional llegat científic.

Enguany se celebra el centenari de Ferran Sunyer i, entre altres actes, es farà la presentació de la Selecta a l'IEC i la Biblioteca us presenta algunes obres i separates del fons Arxiu Sunyer escollides pel professor Julià Cufí, del Departament de Matemàtiques, que també ha fet un pòster amb les dades biogràfiques, bibliogràfiques i sobre la seva obra.

Amb un any de diferencia, el 2011  va ser el centenari de Lluís A. Santaló. També podeu veure un pòster i la bibliogràfia sel·leccionada pel professor Agustí Reventós del departament de Matemàtiques.

L'exposició és a l'aparador gran de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia del juny al setembre i també es pot trobar  a la web http://pagines.uab.cat/santalo_sunyer/

Correu electrònic  bib.ciencia.tecnologia@uab.cat
Autor  Biblioteca de Ciència i Tecnologia
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Llistat de notícies
Les últimes notícies publicades

Subscriu-te al canal de notícies
Servei de Biblioteques
s.biblioteques@uab.cat
 

 

 

2014 Universitat Autònoma de Barcelona