A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Notícies
Ana Ripoll, guardonada als Premis 12×12 Dona TIC 2017
Ana Ripoll 14.12.2017  -  El premi 12×12 Dona TIC vol reconèixer el paper de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les tecnologíes de la informació i la comunicació. Ana Ripoll, exrectora de la UAB, ha estat guardonada en la categoria "acadèmica-investigadora".
Ana Ripoll, catedràtica d'arquitectura de computadors i exrectora de la UAB, ha estat guardonada als Premis 12×12 Dona TIC 2017, en la categoria "acadèmica-investigadora". Aquesta distinció ha estat lliurada en el marc del 12x12 Congress, que aplega cada mes de desembre el sector TIC de Catalunya.

El premi 12×12 Dona TIC vol reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de l'àmbit de les tecnologíes de la informació i la comunicació (TIC). Segons dades de la Comissió Europea, només el 30% dels prop de set milions de persones que treballen en el sector de les TIC a Europa són dones. Estan insuficientment representades a tots els nivells del sector de les TIC, especialment en els llocs de presa de decisions. A més, un dels problemes principals és que les noies no volen ser enginyeres i per això cal revertir aquesta tendència i animar les joves a cursar estudis científico-tècnics.

Primera rectora de la UAB

Ripoll va ser vicerectora de Professorat durant el segon mandat del rector Lluís Ferrer (2005-2008) i la primera rectora de la UAB (2009-2012). Es va llicenciar en Ciències Físiques a la Universidad Complutense de Madrid l'any 1975, i es va doctorar a la UAB (1980). Va ser becària d'investigació del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, i professora ajudant al Departament d'Informàtica i Automàtica de la Universidad Complutense de Madrid, de 1976 fins al 1978. Es va incorporar al Departament d'Informàtica de la UAB l'any 1978, on va ser professora adjunta, professora titular i, des de l'any 1992, catedràtica d'arquitectura i tecnologia de computadors.

Ha treballat en diferents línies de recerca dins de l'arquitectura de computadors i el processament paral·lel. Ha impulsat activament la creació de grups d'investigació en els tòpics d'Assignació Estàtica de Programes, Balanceig Dinàmic de Càrrega, Models de Programes Paral·lels i Predicció del Rendiment i, més recentment, en Sistemes Distribuïts per a Aplicacions de Vídeo sota Demanda. Ha publicat més de cent articles en revistes especialitzades, conferències internacionals de prestigi reconegut, i ha dirigit vuit tesis doctorals. Ha participat també en diversos projectes d'investigació nacionals i internacionals finançats amb fons públics, i com a experta i avaluadora per a diferents institucions públiques. Ha estat avaluadora de projectes del Pla Nacional (ANEP), ha participat a Projectes Europeus de Cooperació i, actualment, és presidenta de l'associació Bioinformatics Barcelona (BIB).

El 2016, va rebre la condecoració de l'Ordre Civil d'Alfonso X el Sabio. I, el mes de novembre passat, el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya va distingir Ripoll per la seva tasca a favor de projectes que uneixen els àmbits de la salut i de la bioinformàtica.
 
Anar a Notícies
Arxiu de notícies
Categoria
Des de
Fins a
Paraula clau
Les notícies més destacades i l'agenda de la UAB
Publicació científica de caràcter divulgatiu
Si vols enviar una notícia fes clic i omple el formulari.
Contacta
Si tens algun dubte sobre una notícia o desitges més informació
+ 34 93 581 33 33
Enviar correu
Inici
2018 Universitat Autònoma de Barcelona