A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Notícies
Setmana de la mobilitat sostenible i segura
SetmanaMobilitat2014 16.10.2017  -  Del 23 al 27 d'octubre la UAB celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb l'objectiu de conscienciar la comunitat universitària sobre els avantatges de la mobilitat sostenible. Per aquest motiu proposa tot un seguit d'activitats durant tota la setmana.
Del 23 al 27 d'octubre la UAB celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb l'objectiu de conscienciar la comunitat universitària sobre els avantatges de la mobilitat sostenible i segura (caminar, anar en bicicleta, fer servir transport col·lectiu i cotxe amb alta ocupació), per aquest motiu s'han organitzat tot un seguit d'activitats que es duran a terme durant tota la setmana. El personal d’administració i serveis podrà compensar-se les hores d'algunes d'aquestes activitats.

Durant tota la setmana es podrà visitar l'exposició "El Pla de Mobilitat de  la UAB", l'eina de planificació que ha permès millorar molts aspectes del Campus relacionats amb la mobilitat de les persones. L'exposició es podrà visitar al Rectorat, Plaça Cívica, i facultats de Ciències de la Comunicació, de Filosofia i Lletres i de Psicologia. Entre tots els visitants es sortejarà una bicicleta plegable.
 
També es faran tallers de conducció eficient, de seguretat amb moto i bicicleta, un concurs de fotografia, una gimcana de la mobilitat i la presentació de la nova app desenvolupada per l’spin off de la UAB MassFactory, que permet conèixer la millor ruta per a accedir al campus en qualsevol dels mitjans de transport disponibles.
 
 
Dia de la bicicleta
 
Les activitats es concentraran el dimart, 31 d'octubre (enlloc del 26 d'octubre, com estava previst en un principi), per celebrar el Dia de la Bicicleta, on tota la comunitat universitària hi podrà participar des de les 10 h fins a les 14 h, en diferents activitats que tindran lloc a la Plaça Cívica. Les persones assistents podran provar els diferents tipus de vehicles elèctrics que s’hi exposaran.
 
El servei BiciUAB es traslladarà a la Plaça Cívica durant tot el matí, on oferirà el servei gratuït de revisió de bicicletes i assessorament per a mantenir la bicicleta en bon estat (només caldrà pagar l'import de les peces que calgui renovar).
 
A la Plaça del Coneixement, de les 10 h a les 14 h, hi haurà un simulador de bolcada en automòbil, amb l’objectiu de sensibilitzar a les persones conductores de la importància que té l’ergonomia al volant, així com la conducció segura per tal d’evitar una bolcada amb el vehicle.
 
Campus Saludable i Sostenible
  La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura està emmarcada en el projecte Campus Saludable i Sostenible de la UAB (Campus SiS). Es tracta d’un projecte adreçat a totes les persones que estudien i treballen a la Universitat. Inclou 70 actuacions amb un elevat grau de transversalitat, que tenen com a missió millorar la salut de la comunitat universitària promovent entorns i hàbits per a un estil de vida saludable, i assolir una Universitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. S'inspira en els principis i els valors de la UAB, en les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i en la proposta d'actuació de la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables (US.CAT).
 
Millorar la salut de la comunitat universitària i promoure entorns i hàbits d'estil de vida saludables són els objectius del Pla. Disminuir les emissions globals de gasos d'efecte d'hivernacle generades per la UAB i assolir una universitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient són els  objectius i la missió del Pla.

Programació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
 
Més informació al blog del Campus Saludable i Sostenible

 
Anar a Notícies
Arxiu de notícies
Categoria
Des de
Fins a
Paraula clau
Les notícies més destacades i l'agenda de la UAB
Publicació científica de caràcter divulgatiu
Si vols enviar una notícia fes clic i omple el formulari.
Contacta
Si tens algun dubte sobre una notícia o desitges més informació
+ 34 93 581 33 33
Enviar correu
Inici
2018 Universitat Autònoma de Barcelona