A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Notícies
L'Escola d'Enginyeria presenta els seus graus al festival YOMO
20.02.2017  -  L’Escola d’Enginyeria de la UAB ha participat amb estand propi en el YoMo (The Youth Mobile Festival), que es va dur a terme com a part del GSMA Mobile World Congress, del 27 de febrer al 2 de març de 2017 al recinte Montjuïc de la Fira. El Yomo és una activitat STEAM on els alumnes poden experimentar la ciència i la tecnologia més sorprenent.  20.000 estudiants entre 10 i 16 anys han visitat les seves instal·lacions.
Més de 20.000 estudiants d'entre 10 i 16 anys han passat per The Youth Mobile Festival (YoMo), el saló juvenil del Mobile World Congress. Els tallers als quals han pogut participar els estudiants que han passat per l'stand de l'Escola d'Enginyeria són els següents:

Control de la velocitat de creuer d’un automòbil
El control automàtic és present en les nostres vides, però no el veiem: des del nivell de l’aigua d’una la cisterna al “pilot automàtic” d’un avió. Mitjançant eines de simulació, experimentarem amb els aspectes fonamentals del control de velocitat de creuer d’un vehicle amb el  controlador PID (Proporcional-Integral-Derivatiu) que és molt intuïtiu i és el més utilitzat a nivell industrial.


CIPOActivity
Videojoc basat en Kinect per a promoure capacitats cognitives i motores per a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns mentals.

Es tracta d'un videojoc per a potenciar el benestar físic i emocional de persones amb discapacitat intel·lectual. Es treballa el nivell lúdic, d'estiraments i de relaxació. Consta de 4 blocs jocs: Aeròbic, Bosc de Jocs, Cipocolors i Relaxació. El projecte l'ha fet la cooperativa CIPO de Sabadell i el Centre d'accessibilitat Ambiental de Catalunya (CAIAC) de la UAB amb finançament de l'obra social de La Caixa.


Cloud GPS
L’activitat es divideix en dues parts: a la primera es presenta als participants els fonaments dels sistemes de posicionament i navegació per satèl·lit, com el sistema GPS, i que són presents a les nostres vides quotidianes. Per exemple, quan viatgem en cotxe i volem trobar la millor ruta per arribar al destí, per evitar que ens perdem quan fem una excursió per la muntanya, per conèixer a quina hora arribarà el següent bus que ens portarà a casa, o per facilitar l’aterratge dels avions quan hi ha molta boira i no s’hi veu la pista. A la segona part de l’activitat s'ofereix una visió del futur dels receptors GPS, i com aquests aprofitaran l'Internet de les coses i el Núvol (Cloud) per a oferir serveis que actualment no són possibles degut a les limitacions de consum i capacitat de càlcul dels receptors actuals.


Són els robots intel·ligents o més aviat tontets?
Es fa una demostració pràctica de fins on es pot arribar en robòtica fent servir els coneixements que s'imparteixen a nivell universitari. El resultat és una pila de robots imprimibles amb estructura molt diversa i un joc de hockey automàtic que ens permet jugar físicament contra el nostre telèfon mòbil. Qui guanyarà?
 
Anar a Notícies
Arxiu de notícies
Categoria
Des de
Fins a
Paraula clau
Les notícies més destacades i l'agenda de la UAB
Publicació científica de caràcter divulgatiu
Si vols enviar una notícia fes clic i omple el formulari.
Contacta
Si tens algun dubte sobre una notícia o desitges més informació
+ 34 93 581 33 33
Enviar correu
Inici
2018 Universitat Autònoma de Barcelona