Andrea Noferini presenta un llibre sobre la relació de la Generalitat amb la UE
Estudiants 29.05.2017  -  Més enllà dels estats, la integració europea implica també una relació entre les regions i la Unió. El professor de la UAB Andrea Noferini presentarà un llibre sobre la relació de la Generalitat amb la UE l'1 de juny, a les 19 h, a la seu del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs, a Barcelona.
Andrea Noferini, professor del Departament de Ciència Política i de Dret Públic de la UAB, presentarà el seu llibre El Govern de la Generalitat de Cataluña en la Unión Europea. La red de actores (IEA Recerca, n. 2, Institut d'Estudis d'Autogovern) el dia 1 de juny, a les 19 h, a la seu del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya (C. Roger de Llúria, 155. Barcelona).

La presentació està organitzada per l'Institut d'Estudis Europeus de la UAB i pel Centre de Documentació Europea de la UAB. Intervindran a l'acte, a més de l'autor, el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Raül Romeva, i la degana del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, Anna Parés.

Amb l'avançament del procés d'integració europea, la qüestió regional ha entrat en el debat acadèmic i polític, on es planteja el paper dels ens territorials en el complex sistema multinivell de la Unió Europea. A partir d'aquesta idea, el llibre de Noferini analitza les relacions del govern català amb la Unió, tot reconstruint les xarxes formals i informals dels actors regionals que intervenen als temes europeus.
Més informació
Centre de Documentació Europea
 
Anar a Notícies
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona