̉scar Coromina i Ariadna Matamoros imparteixen un taller d'Issue Mapping
̉scar Coromina i Ariadna Matamoros imparteixen un taller d'issue mapping 13.06.2018 El departament  -  Els assistents van aprendre l’ús d’eines d’extracció i visualització de dadesEl dimarts 12 de juny va tenir lloc el “Taller de cartografia de controvèrsies multiplataforma: anàlisi de fenòmens socioculturals en mitjans digitals”, que va ser impartit pel Dr. Òscar Coromina, professor del Departament, i la Dra. Ariadna Matamoros-Fernández, de la Queensland University of Technology.

De la mà dels dos experts, els assistents van rebre una introducció en la cartografia de les controvèrsies (issue mapping), un mètode que permet analitzar les dinàmiques culturals dels mitjans i les xarxes digitals. La Dra. Matamoros-Fernández va aportar com a exemple la seva investigació sobre l’ús racista de Twitter, Facebook i YouTube a Austràlia. El funcionament de cada plataforma condiciona el sorgiment de determinades cultures i intercanvis entre usuaris, així com les dades que els investigadors poden obtenir.

Seguidament, va tenir lloc la sessió pràctica del taller, on els assistents van conèixer de primera mà quins són els recursos necessaris per a l’extracció de dades en diverses plataformes i la seva posterior visualització. Es tracta de les eines desenvolupades per la Digital Methods Initiative i del software Gephi, que permet explorar visualment els resultats. En acabar, els organitzadors van assessorar i resoldre els dubtes dels assistents, que van valorar l’experiència de manera positiva.

 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat
Edifici I. Campus de la UAB. 08193 Bellaterra - Spain - N41º29.952' - E2º06.277'
+34 93 581 15 88 / 30 29
d.com.audiovisual@uab.cat
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona