El Dr. Miguel Ángel Martín-Pascual i la Dra. Celia Andreu-Sánchez, professors del Departament, publiquen al Journal of Visualized Experiments
Miguel Ángel Martín i Celia Andreu publiquen al Journal of Visualized Experiments 29.05.2018 El departament  - 
“Using Electroencephalography Measurements and High Quality Video Recording for Analyzing Visual Perception of Media Content”


La percepció audiovisual s’ha anat analitzant durant dècades amb multitud de metodologies, tant quantitatives com qualitatives. El Dr. Miguel Ángel Martín-Pascual i la Dra. Celia Andreu-Sánchez, professors i investigadors del Departament i membres de Neuro-Com, el Dr. José María Delgado-García i la Dra. Agnès Gruart, de la División de Neurociencias de la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla (UPO), i l’Instituto de Radio Televisión Española (IRTVE) fa alguns anys que apliquen tècniques pròpies de la neurociència al camp de les ciències de la comunicació. En el seu recent article (“Using electroencephalography measurements and high-quality video recording for analyzing visual perception of media content”) publicat en la revista JoVE – Journal of Visualized Experiments, aquest grup d’investigadors explora el mètode de l'anàlisi de l'electroencefalografia per estudiar la percepció audiovisual.
 
Els avantatges del mètode plantejat pels investigadors en aquesta publicació és que es proposa una triangulació del registre de parpellejos com a marcadors d'atenció, a través de diferents fonts de validació, amb l'electroencefalografia com una d'elles. El mètode pot ser també utilitzat per analitzar l'activitat del cervell i la informació en diferents bandes de freqüència dels espectadors durant el consum de continguts audiovisuals. Els resultats d'aquest tipus d'estudis poden resultar de gran utilitat en la creació de continguts audiovisuals de major interès o efectivitat en el procés comunicatiu.
 
Fruit de la unió d'aquests àmbits de recerca, des de les tres institucions públiques (UAB, UPO i IRTVE) s'han presentat interessants resultats sobre les diferències en la percepció audiovisual en funció de l’estil de muntatge i en funció de la professionalització dels espectadors.
 
La revista JoVE – Journal of Visualized Experiments publica contingut audiovisual d'experiments científics de laboratoris de recerca d’arreu del món, amb la finalitat de contrastar i compartir mètodes i tècniques innovadores. Està indexat en PubMed i és capdavanter en vídeos revisats per parells (peer-reviewed) sobre metodologies científiques d'aquesta base de dades. Els seus continguts són també distribuïts a través de plataformes de formació d'excel·lència per afavorir l'aprenentatge dels estudiants de grau en àrees com la biologia, la química, la psicologia o l'enginyeria, entre d’altres.
 
 
Referència bibliogràfica:
 
Martín-Pascual, M.A., Andreu-Sánchez, C., Delgado-García, J.M., Gruart, A. (2018). Using electroencephalography measurements and high-quality video recording for analyzing visual perception of media content. Journal of Visualized Experiments. 135(e57321).
https://www.jove.com/video/57321/using-electroencephalography-measurements-high-quality-video

 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat
Edifici I. Campus de la UAB. 08193 Bellaterra - Spain - N41º29.952' - E2º06.277'
+34 93 581 15 88 / 30 29
d.com.audiovisual@uab.cat
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona