Raphael Cohen-Almagor ens parla dels discursos d’odi a Internet i de com regular-los
Raphael Cohen-Almagor ens parla dels discursos d’odi a Internet i de com regular-los 21.03.2018 El departament  -  El professor del Departament Òscar Coromina va presentar l’acteEl passat dimecres 20 de març a l’Aula Magna de la Facultat va tenir lloc la conferència “The Role of Internet Intermediaries in Tackling Online Hate”, impartida per l’investigador Raphael Cohen-Almagor. Òscar Coromina, professor del Departament, va ser l’encarregat de presentar l’acte, que va comptar amb l’assistència dels alumnes del Grau de Comunicació Audiovisual i dels doctorands del Doctorat en Comunicació Audiovisual i Publicitat.

La ponència es va centrar en el fenomen dels missatges d’odi a Internet i de com podem establir normes per evitar de manera responsable la seva propagació, ja que aquests comentaris danyen la dignitat dels individus. La línia que separa els discursos desagradables però emparats per la llibertat d’expressió dels discursos d’odi es troba, segons va indicar Cohen-Almagor, en el moment en què el missatge inclou al·lusions a persones en concret i incitacions a la violència.

El professor va assenyalar com a conclusions quines poden ser les vies per acabar amb aquest fenomen a Internet, com per exemple l’educació, no donar legitimitat als discursos que considerem inacceptables, que les empreses d’Internet prenguin accions reals per evitar la seva propagació, o les denúncies d’usuaris responsables.

En acabar els assistents van poder participar en una ronda de preguntes on es van plantejar qüestions relacionades amb com regular sense coartar la llibertat d’expressió o quin paper juguen els algoritmes a l’hora de moderar els missatges a les plataformes socials.

Raphael Cohen-Almagor és doctor per la Universitat d’Oxford. Actualment és professor a la Universitat de Hull i dirigeix el grup de recerca Middle East Study Group (MESG), del qual en va ser fundador. Ha publicat àmpliament en els àmbits de la ciència política, la filosofia, la llei, l'ètica dels mitjans i l'ètica mèdica.

 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat
Edifici I. Campus de la UAB. 08193 Bellaterra - Spain - N41º29.952' - E2º06.277'
+34 93 581 15 88 / 30 29
d.com.audiovisual@uab.cat
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona