Maria Gutiérrez publica a Signo y Pensamiento
Maria Gutiérrez publica a Signo y Pensamiento 18.03.2018 El departament  -  “El proceso de adaptación y configuración de la radio en Colombia”
La professora del Departament Maria Gutiérrez, juntament amb Andrés Barrios de la Universitat de Jorge Tadeo Lozano, ha publicat un article a la revista Signo y Pensamiento, titulat “El proceso de adaptación y configuración de la radio en Colombia”.    
 
Resum:

El punt de partida de article és la implementació de la ràdio colombiana en l'entorn online. Es va realitzar una anàlisi de les estratègies aplicades als programes del prime time de les cinc emissores generalistes amb els índexs d'audiència més significatius. Es va aplicar un instrument metodològic mixt que combinava l'aproximació qualitativa i quantitativa i que va permetre detectar les sinergies establertes entre l'antena convencional i l'àmbit online (web-ràdio i xarxes socials). Els resultats de l'estudi evidencien, en primer lloc, l'interès per reivindicar el contingut sonor enfront d'altres maneres d'expressió en les multiplataformes; en segon, una estratègia comunicativa que escenifica una interrelació mediada amb un baix índex d'interacció entre l'emissor i els oïdors-usuaris, i, finalment, l'ús de la web-radio com a eina per a la promoció i difusió dels continguts de l'antena convencional.
 
Referència:

Barrios, A. i Gutiérrez, M. (2017). El proceso de adaptación y configuración de la radio en Colombia. Signo y Pensamiento, 36(71), 113-133. https://doi.org/10.11144/Javeriana.syp36-71.pac    
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat
Edifici I. Campus de la UAB. 08193 Bellaterra - Spain - N41º29.952' - E2º06.277'
+34 93 581 15 88 / 30 29
d.com.audiovisual@uab.cat
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona