Inauguració de l’edició 2017/2018 del MUCAP
10.11.2017 El departament  -  El passat dilluns 6 de novembre a les 10:30 a la Sala de Graus


El passat dilluns 6 de novembre es va inaugurar la nova edició del Màster Universitari en Continguts de Comunicació Audiovisual i Publicitat (MUCAP), coordinat pel professor del Departament Xavier Ribes. Quim Puig, l’anterior coordinador, va presentar les bases i els objectius del Màster, que enguany compta de nou amb una gran presència d’alumnes internacionals.  El MUCAP proporciona una formació avançada orientada a la recerca i a l'exercici professional. Els alumnes reben preparació en el camp del disseny dels continguts, l'anàlisi d'audiències i la producció de serveis i productes audiovisuals i publicitaris.
 
Miquel Garcia Horcajo (Barcelona, 1958) va participar a l’acte amb la conferencia Idees innovadores en TV. Per què no?”, on va parlar de la importància de la innovació en els continguts i de la hibridació dels formats televisius. També va assenyalar la necessitat d’entendre quines són les claus de l’èxit de determinades propostes per veure com les podríem aplicar nosaltres. En acabar, els alumnes van poder plantejar diverses qüestions sobre com avaluar el potencial d’un projecte propi i també sobre com gestionar els fracassos.

El professional forma part de TV3 des dels seus inicis i ha treballat, entre d’altres, en els serveis informatius de la cadena i als programes “30 minuts” i “Actual”. Des de l'any 2000 es el responsable de l'Àrea de Nous Formats de Televisió de Catalunya, una unitat especialitzada en programes híbrids i innovadors de caràcter social, de proximitat o de divulgació. Recentment, compagina la direcció de Nous Formats amb la del Laboratori de Formats, un projecte per buscar noves tendències, iniciatives d'èxit de cadenes de tot el món i bones pràctiques a les àrees de negoci de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Entre les sèries més destacades de la seva etapa en Nous Formats destaquen títols com “Veterinaris”, “Històries de Catalunya”, “En camp contrari”, “Mars”, “Aeroport”, “Bèsties”, “Dies de Transició”, “El cim”, “El paisatge favorit de Catalunya”, "Un lloc estrany", "Caçadors de paraules", “El Convidat”, “Afers Exteriors”, “Sense Ficció”, “300” o "“No me la puc treure del cap”. Entre els programes més recents en antena hi ha “Aeroport”, “Al cotxe” o “Ja t’ho faràs”.

Garcia ha rebut diversos premis per la seva trajectòria professional en TV3, com el Premio Ondas Internacional, Premio Ortega i Gasset de Periodismo, Premi Ciutat de Barcelona de Televisió, Premio Nacional de Televisión o Premio Talento de la Academia de Televisión. Ha estat professor de nombrosos cursos i màsters de formació en diverses universitats, és autor de diverses publicacions sobre gèneres televisius i ha participat com a jurat en diversos certàmens de TV i documentals.
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat
Edifici I. Campus de la UAB. 08193 Bellaterra - Spain - N41º29.952' - E2º06.277'
+34 93 581 15 88 / 30 29
d.com.audiovisual@uab.cat
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona