Màster en Química Fina i Polímers
IMG_MQFP 25.05.2017 Divulgació  - 
El Diari Ara publica una notícia sobre el programa de Màster en Química Fína i Polímers de la UAB


El Màster en Química Fina i Polímers es presenta com una aposta formativa adaptada a les necessitats del mercat laboral potenciant el binomi universitat-empresa i mantenint el compromís universitari amb l'actualització constant i adaptació als canvis educatius, socials i tecnològics.

"Fruit de l’interès d’algunes empreses perquè hi hagi formació que s’adapti a les seves necessitats, neix el Màster en Química Fina i Polímers de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Joan Carles Bayón, coordinador del màster i professor del departament de química de la UAB, assegura que la ubicació de la universitat, connectada amb la B-30, al bell mig d’una de les concentracions d’empreses químiques més importants del sud d’Europa, propicia el binomi universitat-empresa. En aquest màster propi de dos anys de durada, l’empresa col·laboradora assumeix l’import total de la matrícula (7.920 euros), participa en el procés de selecció dels estudiants i remunera (aproximadament 22.000 euros en total) la seva feina des del principi amb una beca.

Per a Joan Carles Bayón tothom hi guanya, “és plenament professionalitzador, els estudiants coneixen el funcionament del sector i es poden incorporar al món laboral tan bon punt acaben. A canvi, l’empresa té estudiants entusiastes, amb idees noves i, quan es genera una plaça vacant, ja coneix els possibles candidats”, explica Bayón.
Una de les empreses col·laboradores és Moehs Fine Chemicals, una farmacèutica de principis actius ubicada a Rubí. El seu technical manager, Jordi Valls, considera que, tot i que estan en una fase molt inicial, des de principis d’abril tenen dos alumnes incorporats als seus laboratoris, i tenen moltes esperances en aquesta manera de fer.

Aquest format permet integrar millor els estudiants a l’empresa amb projectes de durada considerable, i alhora els permet veure les aplicacions dels aspectes més teòrics que han estudiat. “Valorem positivament haver col·laborat directament amb la UAB des d’un principi. Hem pogut aportar idees i adaptar part de la formació teòrica que després els alumnes necessiten aplicar a l’empresa”, comenta Valls."

Podeu veure la noticia completa al següent enllaç: NOTICIA MFQP DIARI ARA 21/05/2017
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Química
Edifici C, Facultat de Ciències
08193 - Cerdanyola del Vallès
TEL: +34 93 581 19 97
FAX: +34 93 581 24 77
d.quimica@uab.cat
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona