El CReSA ingressa a la principal xarxa mundial de recerca sobre virus
CReSA 10.06.2015  -  La UAB allotja una institució de referència en l'estudi de virus i malalties animals, el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA), que s'ha incorporat a la principal xarxa de recerca en malalties víriques. Només 34 entitats són reconegudes com centres d'excel·lència de la Global Virus Network.
El Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de la UAB s'ha incorporat a la Global Virus Network (GVN), la xarxa en recerca i estudi sobre virus més influent del món.

La GVN vol crear lligams entre els líders mundials en virologia per desenvolupar la cura i estratègies de prevenció contra les malaties víriques que puguin afectar els humans. A més del CReSA, s'ha incorporat també com a centre d'excel·lència de la xarxa la Universitat de BUffalo (depenent de la State University of new York). Amb aquesta ampliació, són 34 els centres d'excel·lència que formen part d'aquesta xarxa, dels quals, només vuit són europeus.

El CReSA va ser creat l'any 1999 per la UAB i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Es dedica a  la recerca i el desenvolupament tecnològic, els estudis i l'ensenyament en el camp de la sanitat animal en tots els seus aspectes. Agrupa el potencial humà de recerca en sanitat animal de les dues institucions fundadores, i aprofita un edifici tecnològicament avançat, situat al costat de la Facultat de Veterinària de la UAB i dotat amb biocontenció de nivell 3 (NBS3) per desenvolupar recerca, aglutinar esforços i canalitzar nous recursos.

Al seu butlletí oficial, la GVN descriu el CReSA com un centre "líder internacional en recerca en sanitat animal i les seves implicacions per a la salut humana" i destaca la recerca realitzada sobre el virus del Nil occidental, la febra de la Vall del Rift, la chikungunya, la malaltia de la llengua blava, el virus de Schmallenberg, la grip aviària, el virus MERS-CoV i els pestivirus.
Més informació
CReSA
 
Anar a Notícies
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona