Josep Maria de Dios presideix l'European Law Faculties Association
Josep Maria de Dios 03.05.2017  -  L'European Law Faculties Association (ELFA) aplega més de dues-centes facultats de dret de la Unió Europea i d'altres països, entre elles, la Facultat de Dret de la UAB. Josep Maria de Dios, professor de dret internacional privat, ha estat nomenat nou president de l'Associació.
Josep Maria De Dios, professor de dret internacional privat de la UAB, ha estat nomenat president de l'European Law Faculties Association (ELFA). Fundada el 1995, l'ELFA aplega més de 200 membres, entre ells, la Facultat de Dret de la UAB. Té com a objectiu, entre d'altres, promoure la cooperació entre universitats europees pel que fa a l'ensenyament superior en el camp del dret. Organitza un congrés anual, publica l'European Journal of Legal Education (EJLE) i atorga l'ELFA Award a la millor tesi doctoral sobre dret europeu.

De Dios es va llicenciar en Dret a la UAB i es va doctorar, també a la UAB, amb la tesi "Els efectes extraterritorials de les decisions concursals". És professor del Departament de Dret Privat de la UAB i dóna classes sobre dret internacional privat, matèria que ha impartit també a la Universitat de Girona. Ha realitzat estades a la Universitat de Montréal (Canadà), a l'Institut Suisse de Droit Comparé de Lausana (Suïssa) i a l'Acadèmia de La Haia de Dret Internacional (Països Baixos). Va ser degà de la Facultat de Dret del 2008 al 2013.

Ha participat en diversos treballs de recerca sobre qüestions relacionades amb el dret internacional a l'àmbit europeu. Ha publicat monografies i articles sobre dret internacional privat i dret de la Unió Europea a revistes especialitzades d'àmbit nacional i internacional, tot tractant temes diversos com ara el dret d'estrangeria, l'assistència jurídica gratuïta, el dret de la competència, la lliure circulació de persones i mercaderies, multiculturalitat, etc. El 2015, va ser nomenat àrbitre internacional per la Shanghai International Economic and Trade Arbitration Commission (també coneguda com a Shanghai International Arbitration Center, SHIAC).
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Actualitat UAB
Les notícies més destacades i l'agenda de la UAB
UAB Divulga
Revista de divulgació científica de l'Autònoma
Departament de Dret Privat
Carrer de la Vall Moronta
Edifici B
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
TEL +34 93 581 21 45
FAX +34 93 581 22 21
d.dret.privat@uab.cat
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona