A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Notícies Agenda
Pronunciament de la Junta de Facultat de Ciències de la Comunicació
Facultat de Ciències de la Comunicació 30.05.2011 La Facultat  - 

Pronunciament de la Junta de Facultat de Ciències de la Comunicació celebrada el 26 de maig de 2011:


Les retallades anunciades pel govern de la Generalitat en els recursos destinats a les universitats constituiran, de portar-se a terme, una deteriorament indefensable de l'ensenyament i per tant de la societat. Això és així perquè a més es produeixen en el marc de la implantació d'un nous plans d'estudi sense els recursos que necessiten, seran, si no una burla, un fracàs estrepitós. Si és que hi ha d'haver retallades que surtin de partides prescindibles, perquè una societat amb una universitat pública en declivi, és un país sense futur.

En particular, la UAB, ha optat per un "Model de distribució de recursos de professorat en el marc de l'espai europeu" que
 

  • a) Entenem que no introdueix com a indicador base un element del tot imprescindible en la cerca d'equitat, que és el del nombre d'alumnes.
  • b) En l'aplicació del model s'ha fet un càlcul de necessitats en el supòsit de mínim recursos per a totes les titulacions que afecta al grau d'experimentalitat de les mateixes i és directament perjudicial per a les titulacions amb més nombre d'estudiants.
  • c) Aquesta Junta considera que l'aprovació dels plans d'estudis del nostre centre ha passat pels filtres institucionals pertinents i que el document resultat és un document oficial, que no es pot tocar sense una reforma dels plans. Cas que el Rectorat persisteixi en la reconsideració dels nostres plans, afectant a la definició de les assignatures, se n'hauran de fer responsables per escrit.
  • d) La manera més òptima perquè es puguin aplicar els plans sense afectar la qualitat dels ensenyaments i sense fer que aquesta Facultat perdi competitivitat és la rebaixa d'un grup de Periodisme, mesura que s'ha defensat des del principi pel Centre i que ha estat rebutjada pel Rectorat.

Ens sumem a la convocatòria d'un claustre extraordinari perquè l'organisme més representatiu de la universitat prengui una postura de conjunt.

I, en suma, considerem que la UAB ha d'oposar-se a les propostes governamentals i en coordinació amb les altres universitats, no només pressionant al poder executiu i al legislatiu als despatxos i passadíssos, sinó també amb la mobilització social dels seus components i sumant-se a les accions afins d'altres sectors socials que ja avui responen.
 

 
Anar a Notícies
Arxiu de notícies
Categoria
Des de
Fins a
Paraula clau
Totes les notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una notícia o desitges més informació
+ 34 93 581 29 93
Enviar correu
Inici Mapa del Web
2017 Universitat Autònoma de Barcelona