A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Notícies Agenda
Estudiants de la UAB aconsegueixen 14 medalles a The University Physics Competition
27.02.2018  -  Un total de 57 estudiants del Grau de Física de la UAB ha participat a la competició internacional The University Physics Competition, un certamen que ha comptat amb més de 700 estudiants universitaris de Física d’arreu del món.
El 17 de gener passat es van fer públics els resultats de la competició internacional The University Physics Competition, un certamen celebrat el proppassat mes de novembre on han participat un total de 261 equips de tres persones, cadascun format per estudiants universitaris de Física d’arreu del món.

Enguany, un total de 57 estudiants del Grau de Física de la UAB, organitzats en 19 grups, es van presentar a la competició. Un d’aquests grups ha aconseguit medalla d'or, sobre un total de 4 medalles d'or atorgades, sis grups han aconseguit medalla de plata, sobre un total de 48 i 7 grups més han aconseguit medalla de bronze, sobre un total de 71. Aquests resultats se sumen als ja aconseguits a l’edició passada, on van participar 6 grups de la UAB que van aconseguir 2 medalles d’or i 3 de plata.

Com cada any, l’organització plantejava dos problemes. Aquesta vegada, el primer consistia en fer els càlculs necessaris per fer arribar un coet a Mart fent servir una vela solar. El segon consistia en estudiar la viabilitat de fer servir un camp magnètic per redirigir els ions residuals d’un propulsor iònic electrostàtic, un tipus de propulsor que es fa servir a algunes sondes espacials. Els estudiants havien de resoldre un d’aquests dos problemes, tot enviant per correu electrònic la solució plantejada amb format d’article científic en un termini de 48 hores.

Una de les tres medalles d’or atorgades per a les millors solucions al primer problema ha estat per a l’equip format per Marco Praderio, Maria dels Àngels Guinovart i Eneko Martin. Els cinc equips formats per Elisabet Roda, Laia Weisz i Marta Carrizo; Pablo Benlloch, Pol Julià i Jaime Pedregal; Jordi Ferré, Sergi Andreu i Eduard Calsina; Marina Berbel, Víctor Escolano i Álvaro Moreno; i per Carles Falcó, Adrià Marin, Arnau Mas han aconseguit cinc medalles de plata per al primer problema i Gerard Aquilar, Aitor Gomila i Joan Agustí l'han aconseguit pel segon. Les medalles de bronze han estat per Mario Rodrigo, Raul Morral, Carlos Ruiz, Laia Waffelaert, Jaume Cunill, Marc Serra, Mireia Mauricio, Bernat Bassols, Nil Rodellas, Anicet Tibau, Marc Fuster, Daniel Goncalves, Roger Morales, Mercè Roig, Alba Torras, Bernat Molero, Laia Domingo, Clàudia Serrano, Aleix March, Marc Niedworok i Albert Rico.

La competició, que enguany celebrava la 8ª edició, està patrocinada per l’American Physical Society i per l'American Astronomical Society i està organitzada per representants del Wesleyan College (Georgia, EUA); la University of Central Florida (EUA); la University of Winnipeg (Canadà); el Georgia Institute of Technology (EUA); la University of Waterloo (Ontario, Canadà); la University of Alaska Fairbanks (EUA), i l’Utica College (EUA).
 
Anar a Notícies
Arxiu de notícies
Categoria
Des de
Fins a
Paraula clau
Contacta
Si tens algun dubte sobre una notícia o desitges més informació
+ 34 93 581 14 67
Enviar correu
Inici Mapa del Web
2018 Universitat Autònoma de Barcelona