A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Notícies
La UAB investeix doctor 'honoris causa' el cardiòleg Jagat Narula
La UAB investirà doctor honoris causa el cardiòleg Jagat Narula 26.07.2017  -  El professor Jagat Narula, expert mundial en les malalties cardiovasculars i les plaques d’arterioloesclerosi d’alt risc i en l’ús de les tecnologies de la imatge en cardiologia, serà nomenat doctor honoris causa avui 1 de setembre, a les 12 hores, a l'Aula Magna d'UAB Casa Convalescència.
El professor Narula, que participa aquests dies al Congrés Europeu de Cardiologia, serà investit doctor honoris causa a proposta de la Facultat de Medicina, en una cerimònia presidida per la rectora de la UAB, Margarita Arboix. La presentació del doctorand anirà a càrrec d'Ignasi Carrió, catedràtic del Departament de Medicina de la Universitat.

Jagat Narula (Ajmer, India 1956) és reconegut com un científic que combina de manera única la patologia a nivell subcel·lular i molecular amb les tecnologies d’imatge i amb la capacitat de portar la seva recerca a la clínica. Ha fet contribucions científiques de gran nivell en  les àrees de l'apoptosi del muscle cardíac en la insuficiència cardíaca i en les plaques d’arteriosclerosi susceptibles de ruptura i de produir un episodi cardíac agut.

És igualment un científic destacat per la seva capacitat de definir l'aplicabilitat de la seva recerca a nivell comunitari, desenvolupant estratègies de prevenció de les malalties cardiovasculars i per a la promoció de la salut en aquest àmbit, tant en els països desenvolupats com en els de renda mitjana i baixa.

Actualment, Jagat Narula exerceix a Nova York, al Mount Sinai Hospital, on és professor de Medicina i ostenta la Philip J. And Harriet L. Goodhart Chair in Cardiology; també és director del Cardiovascular Imaging Program al Zena and Michael A. Wiener Cardiovascular Institute i del Marie-Josée and Henry R. Kravis Center for Cardiovascular Health, així com degà associat de la Global Health a la Mount Sinai School of Medicine.

La seva trajectòria docent, mèdica i científica s’ha desenvolupat principalment als Estats Units, on es va traslladar el 1989, en finalitzar el doctorat en Immunologia Cardiosvascular al All India Institute of Medical Sciences de Delhi. Es va especialitzar Cardiologia, Insuficiència Cardíaca, Transplantament i Cardiologia Nuclear al Al Massachusetts General Hospital i la Harvard Medical School i posteriorment va dirigir diversos centres especialitzats, entre els quals el Heart Failure & Transplantation Centre (Universitat de Filadelfia), el Cardiovascular Center de l’Irvine’s Douglas Hospital (Universitat de Califòrnia).

Més d’un miler de publicacions

Jagat Narula ha publicat més d’un miler de publicacions en les millors revistes de ciència bàsica i clínica: Science, Nature Medicine, PNAS, New England Journal of Medicine, Lancet, Circulation i JACC. També ha publicat més de 35 llibres. Actualment es Editor-in-Chief del Journal of American College of Cardiology: Cardiovascular Imaging i del Global Heart (The official Journal of World Heart Federation).

Pel que fa a la prevenció i promoció de la salut cardiovascular, està involucrat en diversos programes, com el HAPPY (Attack Prevention Program for You), i forma part del consell assessor del Institut of Medicine of the National Academies of Sciences.

El professor Narula ha rebut nombrosos reconeixements al llarg de la seva carrera. Ha rebut premis al millor investigador jove en diferents ocasions i ha estat guardonat, entre molts d’altres, amb els premis Mario Verani Lecture (American Society of Nuclear Cardiology ASNC 2014) i el Agatston Award (Society of Cardiovascular Computed Tomography SCCT 2016). També ha rebut distincions com a Best Educator i Innovator in Cardiovacular Medicine (2012) i Distinguished Scientist (2015) per l’American College of Cardiology (ACC).

 
Anar a Notícies
Arxiu de notícies
Categoria
Des de
Fins a
Paraula clau
Contacta
Si tens algun dubte sobre una notícia o desitges més informació
+ 34 93 581 19 02
Enviar correu
Inici Mapa del Web Contactar Sobre el Web
2018 Universitat Autònoma de Barcelona