Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Ypsicon lidera un projecte per desenvolupar una nova generació d’equips UHPH

UHPH4
L’empresa de base tecnològica de la UAB, juntament amb el centre de tecnologia alimentària AZTI-Tecnalia, ha engegat un projecte per crear nous equips per a l'esterilització d'aliments líquids mitjançant homogeneïtzació per ultra alta pressió.

10/12/2014

El projecte UHPH4FOOD té l’objectiu de desenvolupar una nova generació d'equips per a l'esterilització d'aliments líquids mitjançant homogeneïtzació per ultra alta pressió contínua, amb la finalitat d'apropar la tecnologia UHPH al mercat i obrir camí a la seva implantació industrial. El projecte està liderat per l’empresa Ypsicon, coordinat per AZTI-Tecnalia i finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat del Govern d'Espanya.

La tecnologia UHPH utilitza altes pressions contínues per esterilitzar i homogeneïtzar líquids, permetent la seva conservació per llargs períodes de temps sense necessitat de refrigeració, i reduint la necessitat d'utilitzar additius i conservants. Aquest sistema ofereix nombrosos avantatges enfront de la pasteurització tradicional, ja que redueix el dany provocat per la calor. “Els productes tractats amb la tecnologia UHPH tenen característiques similars als productes frescos pel que fa a color, aroma, gust i propietats nutricionals, amb l'avantatge de ser estèrils i estables”, explica Leo Moreta d’Ypsicon.

Amb la posada en marxa del projecte UHPH4FOOD es definiran les especificacions i requisits tècnics que ha de reunir la nova generació d'equips UHPH que desenvoluparan. A més, es desenvoluparan prototips  de productes alimentaris comercialitzables, que permetran validar la nova tecnologia desenvolupada i acostar-la al mercat. 

Més informació: Pàgina web d’Ypsicon