Resistències microbianes, abordatge comú de la situació a Catalunya
15/02/2017
Més de 30 ponents representants del món científic, la indústria alimentària i les administracions van debatre sobre les resistències microbianes als antibiòtics durant el VIII Workshop d'avaluació del risc a la cadena alimentària, que va organitzar l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària en col·laboració amb el Parc de Recerca UAB.
Per primera vegada, es va generar un diàleg obert i actiu amb tots els actors implicats, amb l'objectiu de millorar la utilització d’antibiòtics en la producció ramadera i elaborar el mapa actual de la situació de l'ús d'antibiòtics a Catalunya.
La jornada es va iniciar amb la participació del Dr Stephane Balouka, cap de Servei Regional de Farmàcia Veterinària a Toulouse, qui va explicar les cinc prioritats estratègiques del programa per reduir l'ús d'antibiòtics a França, amb el qual han aconseguit reduir el 21% l’ús dels antibiòtics crítics.
A partir d'aquesta presentació, la jornada es va enfocar amb la representació dels diversos sectors, que es van organitzar en tres taules rodones per tal de donar cabuda i compartir d'una manera transversal la informació de tots ells. D'una banda, van donar el seu punt de vista els actors de la producció i l'alimentació animal, per l'altra, els de la seguretat alimentària i la salut i, finalment, grups de recerca de Catalunya.
Més informació
Conclusions del VIII Workshop d'avaluació del risc a la cadena alimentària