Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Tres grups de l'Esfera UAB-CEI reben ajuts per potenciar la transferència tecnològica

Ajuts Candidats TECNIO
ACCIÓ ha atorgat 151.000 euros a la Unitat de Producció de Vectors Virals de la UAB i el Grup de Nanobiotecnologia per a Diagnòstics i el Centre de Química Mèdica i Síntesi de Molècules d'Alt Valor Afegit, del CSIC, perquè puguin definir i potenciar els seus plans d'actuació en transferència tecnològica i siguin acreditats amb el segell TECNIO.

09/03/2016

La Unitat de Producció de Vectors Virals de la UAB (UPV), el Grup de Nanobiotecnologia per a Diagnòstics (Nb4D) i el Centre de Química Mèdica i Síntesi de Molècules d'Alt Valor Afegit (MEDCHEMSIM) del CSIC han obtingut els ajuts que destina ACCIÓ per definir i potenciar els plans d'actuació en transferència tecnològica dels desenvolupadors de tecnologia candidats a ser acreditats amb el segell TECNIO.

Aquests ajuts, que en total sumen un valor de 151.000 euros, aniran destinats a finançar durant tres anys la integració dels quatre grups de l'Esfera UAB-CEI a la Xarxa TECNIO d'ACCIÓ. Concretament, els grups destinaran aquest finançament en activitats relacionades amb l'execució del primer any d'un pla de creixement per incrementar la seva transferència tecnològica al món empresarial.

Un cop acreditats, els tres grups es sumaran als 16 centres de l'Esfera UAB-CEI que ja formen part de TECNIO i que dinamitza el Parc de Recerca UAB.

El potencial dels grups de recerca candidats a TECNIO
La Unitat de Producció de Vectors Virals (UPV) de la UAB, liderada per l'investigador ICREA Miguel Chillón, és una plataforma tecnològica dedicada al disseny, desenvolupament, producció i purificació de vectors virals per aplicacions en recerca bàsica i estudis pre-clínics de teràpia gènica. Situada dins del Centre de Biotecnologia Animal i Teràpia Gènica (CBATEG), el seu objectiu és proporcionar el servei de generació de vectors recombinants d'alta qualitat a petició de laboratoris d'investigació d'institucions públiques o privades, nacionals i internacionals. Els seus estàndards de treball han permès que un dels vectors virals que ha produït s'hagi autoritzat pel seu ús compassiu en càncers pediàtrics. En conjunt, ha generat més de 450 produccions de vectors virals recombinants sota sol·licitud d'investigadors, i ha participat en projectes nacionals i europeus.

El Grup de Nanotecnologia per Diagnòstic (Nb4D) de l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC) del CSIC es centra en el desenvolupament de noves eines de diagnòstic molecular per proporcionar alternatives a les limitacions reals existents en diversos camps, però especialment a la clínica i la seguretat alimentària àrees. El Grup, dirigit per la investigadora Pilar Marco, ha participat en gairebé 40 projectes, que inclouen 8 projectes europeus, i col·laborat amb altres grups de recerca internacionals, universitats, centres tecnològics i amb petites i grans empreses.

Per últim, el Centre de Química Mèdica i Síntesi de Molècules d'Alt Valor Afegit, també de l'IQAC, té com a objectius l'estudi i preparació de molècules actives biològicament, la química mèdica i el suport químic a projectes en l'àmbit bioquímic, biològic i biomèdic. El Grup desenvolupa i estudia glicolípids i els seus mimètics per a la seva aplicació en noves teràpies per esfingolipidiosis, en el disseny, síntesi i estudis d'activitat biològica d'inhibidors del processament de glicoesfingolípido i desenvolupament d'antígens per a la inmunoestimulació mitjançant activació de cèl·lules NKT. Està liderat per l'investigador Amadeu Llebaria.