Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Presenten els últims avenços per a l’anàlisi de microorganismes alimentaris

Workshop MRAMA 2014
Imatge de l'edició del Workshop MRAMA de 2013.
La XIII edició del Workshop sobre Mètodes Ràpids i Automatització en Microbiologia Alimentària tindrà lloc del 25 al 28 de novembre a la Facultat de Veterinària, amb una atenció especial als mètodes d'anàlisi per a cervesa i carn.

25/11/2014

El ponent principal del Workshop MRAMA serà el professor Daniel Y. C. Fung, de la Kansas State University, qui impartirà diverses sessions formatives sobre els mètodes ràpids i l’automatizació en microbiologia i les tècniques per detectar microorganismes habituals en els aliments i l’aigua.

La ponència inaugural anirà a càrrec de dues expertes en seguretat alimentària: Corrie Allaert, microbiòloga de la divisió de Seguretat alimentària de Creolia, i Cécile Lahellec, directora honoraria d’investigació de l’Agència Francesa de Seguretat Sanitària dels Aliments (AFSSA). Ambdues dissertaran sobre la implementació del control de qualitat en els aliments centrada en les salmonel·les.

Una de les novetats d’aquest any és la importància que hi tindrà el sector de la cervesa, del qual en parlarà Petra Zeegers, investigadora del grup de microbiologia de Heineken Suplly Chain. També es farà una taula rodona sobre la implementació d’un mètode ràpid basat en una plataforma de fàcil utilització i vàlida pel control de qualitat en cerveseria.

El sector de la carn, la carn d’au i els seus derivats també hi tindran més rellevància, amb dues ponències destacades, a càrrec de Pascal Monzó, director de microbiologia de Productos Florida, qui parlarà del Compylobacter spp. a la carn d’au i derivats, un microorganisme freqüent però poc detectat; i de Cristina Díez, de Grupo Empresarial Palacios Alimentación, qui tractarà dels requisits microbiològics per exportar productes carnis, segons el país de destí.

Al llarg dels tres dies del workshop hi tindran lloc també exposicions i presentacions d’empreses del sector de la microbiologia alimentària

Com en cada edició, és necessària una inscripció prèvia per poder participar-hi.