Viu a la UAB

Natural Machines obté un ajut d'1,8 milions d'euros per fer arribar la seva impressora 3D d’aliments a les cuines domčstiques

Natural Machines ha estat una de les empreses catalanes seleccionades en la fase 2 de l'SME Instrument per a petites i mitjanes empreses del Programa Horitzó 2020 i rebrà 1,8 milions de la Comissió Europea. Per dur a terme la seva proposta, l’empresa ha comptat amb el suport del Parc de Recerca UAB.

11/07/2018

L’empresa ha desenvolupat FoodiniPro, la primera impressora 3D d’aliments que pot imprimir i cuinar ingredients frescos, tant dolços com salats. L’objectiu de Natural Machines és convertir aquest producte en un electrodomèstic imprescindible a tota cuina domèstica.
 
El dispositiu neix amb l’ambició de substituir els menjars o aperitius envasats que es compren al supermercat promovent dietes saludables i evitant conservants i additius. "És un utensili de cuina que ajudarà la gent a crear menjars acabats de fer, de manera sana, fàcil i divertida. El seu funcionament és molt similar al d'una impressora 3D convencional, tot i que en lloc de tinta, FoodiniPro es carrega amb fins a cinc càpsules amb ingredients", explica Emilio Sepúlveda, CEO de Natural Machines.
 
Actualment, l’empresa ja ha venut el seu dispositiu a cuines professionals i ha rebut interès de més de 90 països, sobretot d’Amèrica del Nord i d’Europa, però la seva intenció és fer arribar el seu nou model a les llars. Per això, estan desenvolupant un projecte d’R+D+I per adaptar Foodini per a les cuines domèstiques, amb un pressupost total de 2,6 milions d’euros. D’aquesta xifra, la Comissió Europea finançarà el 70% a través de l’SME Instrument.
 
El finançament de la Unió Europea els permetrà actualitzar els prototips desenvolupats fins ara, amb un sistema de cocció innovador i amb capacitats millorades de visió artificial, així com adaptar el procés de fabricació a una producció massiva. A més, volen completar el procés de certificació i validar el producte amb diferents grups d’usuaris.
 
Finalment, l’empresa també té previst executar un pla comercial. "Volem establir canals de venta online, buscar aliances amb marques d’electrodomèstics i preparar el nostre servei d’atenció al client per a la comercialització massiva", afirma Emilio Sepúlveda.
 
Natural Machines espera llançar FoodiniPro al mercat en els propers anys. Tenint en compte que l’any 2020 s’espera que el mercat global de la cuina intel·ligent superi els 7 mil milions d’euros i hi hagi una demanda creixent de dispositius de processament ràpids i fàcils d’utilitzar, l’empresa preveu créixer i incrementar notablement el número de treballadors.
 
El Parc de Recerca UAB ha contribuït en l’elaboració de la proposta que ha permès a Natural Machines obtenir el finançament del programa SME Instrument de l’Horitzó 2020. L'empresa catalana col·labora estretament amb el Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments de la UAB (CERPTA), amb qui ha desenvolupat un Doctorat Industrial i diferents projectes d’R+D+I.