Error: manca enllaç de capçalera a la plana

La UAB participa en un projecte per a l’accessibilitat immersiva

La UAB participa en un projecte per a l’accessibilitat immersiva
El projecte europeu Immerse Accessibility (ImAc), finançat amb més de 2,5 M d’euros, s’ha posat en marxa recentment per desenvolupar editors de serveis d'accessibilitat per a entorns audiovisuals immersius. Hi participa un equip multidisciplinari de la UAB.

27/11/2017

El projecte ImAc té una durada de 30 mesos i té com a objectiu desenvolupar editors de serveis d'accessibilitat per a entorns audiovisuals immersius. També s'estudiarà la codificació i retransmissió tant per broadcast com per IP, és a dir, utilitzant l'estàndard europeu HbbTV. Els serveis d'accessibilitat que es provaran són: subtitulació per a persones amb sordesa, audiodescripció, audiosubtítols i llengua de signes. El projecte segueix la metodologia de desenvolupament centrada en l'usuari i, amb aquesta finalitat, s'organitzaran proves i pilots a les televisions d'Alemanya (RBB), Catalunya (TV3) i al Regne Unit (RNIB).
 
La participació d'entitats en aquest projecte reflecteix el lideratge de Catalunya en aquest sector: el consorci està coordinat per Sergi Fernández, del centre de recerca i2CAT, i hi participen la UAB, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i Anglatècnic SL. Els altres socis són: la Universitat de Salford, Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB), Institut für Rundfunktechnik Gmbh (IRT), Motion Spell i l'associació de persones cegues del Regne Unit (RNIB, Royal National Institute of Blind People).
 
En aquest context, la UAB té una participació multidisciplinària. Liderat per Pilar Orero i Anna Matamala (Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental), té la col·laboració d'Olga Soler-Vilageliu (Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació) i Fernando Morales (Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual).
 
Aquest projecte es pot considerar una continuació de dos projectes finançats anteriorment: DTV4ALL (http://www.psp-dtv4all.org), en el qual la UAB va participar, i HBB4ALL (http://pagines.uab.cat/hbb4all/), que va liderar la Universitat.