Error: manca enllaç de capçalera a la plana

La UAB i l'IOM-CNR organitzen la 2a edició de l'Escola d'Estiu en Nanociència a Trieste

NFFA
La UAB i l'Istituto Officina dei Materiali (IOM CNR) organitzen, del 9 al 13 de juliol a Trieste, la segona edició de l'Escola d'Estiu en Nanociència NFFA, que té com a objectiu promoure l'ús d'instruments i el coneixement de les tècniques disponibles en aquest consorci europeu.

20/06/2018

L'escola està oberta a estudiants i investigadors joves, inclosos tècnics, enginyers i, en general, a tots els científics interessats a adquirir coneixements i experiències pràctiques dels instruments i tècniques de la xarxa NFFA (Nanoscience Foundries and Fine Analysis).

Després de la primera edició celebrada a l'Escola d'Enginyeria de la UAB, aquesta segona edició estarà dedicada a les tècniques de creixement, als mètodes de caracterització amb un enfocament seleccionat en la dispersió de neutrons, a la microscòpia, l'espectroscòpia, i als mètodes de gestió de dades per al compliment dels criteris FAIR i dels objectius de l'EOSC.

Durant les jornades de formació també es faran visites a les infraestructures més rellevants de Triestre disponibles per a l'accés NFFA-transnacional: l'Elettra-Sincrotró, el FERMI-Làser lliure de radiació electrònica, laboratoris específics a l'IOM-CNR (Istituto Officina dei Materiali) o el Supercomputador de SISSA.

La xarxa més gran d'infraestructures científiques europees en nanociència
El projecte NFFA-Europe, una acció de recerca i innovació en el marc del programa de treball H2020, reuneix institucions punteres en aquest camp, entre les quals hi ha sincrotrons, centres de recerca i universitats d'Itàlia, França, Alemanya, Suïssa, Grècia, Suècia, Regne Unit, Àustria, Eslovènia i Espanya; com el Parc de Recerca UAB, l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC), l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB CSIC), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i el Sincrotró ALBA.

L'objectiu és integrar les infraestructures i laboratoris, i posar-les a l'abast dels investigadors de diverses disciplines. Amb aquesta iniciativa, investigadors i empreses de tot Europa podran accedir a les infraestructures necessàries per desenvolupar els seus projectes amb els mètodes més específics i precisos, que inclouen des del desenvolupament de models teòrics i simulacions numèriques amb superordinador, fins a la síntesi de nanomaterials.

Més informació: Programa