Error: manca enllaç de capçalera a la plana

L'empresa UsMIMA obté un ajut de 1.1 milions d'euros de la UE amb el suport del Parc de Recerca UAB

UsMIMA
UsMIMA ha estat una de les quatre empreses catalanes seleccionades en la Fase 2 de l'SME instrument per a petites i mitjanes empreses del programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea. El Parc de Recerca UAB li ha donat suport en la preparació i presentació de la seva proposta.

16/12/2016

La Unió Europea finançarà 58 projectes de pimes europees amb 80 milions d'euros. Un d'aquests projectes és el de l'empresa UsMIMA, que rebrà 1.142.504 d'euros a través de la convocatòria Fase 2 de l'SME Instrument. 

UsMIMA, creada el 2014, ha desenvolupat una solució no invasiva i no farmacològica que alleugereix el restrenyiment crònic sense efectes secundaris mitjançant un dispositiu mèdic de classe II que emula de manera automàtica les tècniques de massatge abdominal dels terapeutes professionals mitjançant una sèrie d'accionaments. L'estudi pilot que s'ha fet amb pacients crònics ha demostrat que l'ús diari de MOWOOT millora el restrenyiment crònic idiopàtic. El projecte va néixer d'una col·laboració amb l'Institut Guttmann, un dels centres hospitalaris de l'Esfera UAB-CEI.

El finançament que ha obtingut li permetrà a la companyia invertir en activitats d'innovació, demostracions, assajos, l'elaboració d'un pla de negoci, el pas a la fase pilot o la comercialització del seu producte. Concretament, UsMIMA realitzarà un estudi clínic de dimensions més importants per crear confiança en el sector mèdic i impulsar les receptes del MOWOOT; millorarà el seu prototip i ajustarà l'actual procés de fabricació per reduir costos.

Gràcies a aquestes millores, MOWOOT permetrà apoderar els pacients i la gent gran, millorarà el benestar de la població, millorarà l'autonomia i reduirà l'increment de la despesa sanitària generada per l'envelliment de la població i l'assistència a llarg termini.

El Parc de Recerca UAB ha estat l'encarregat de preparar i gestionar la proposta d'UsMIMA per a la convocatòria. El procés de sol·licitud i selecció d'aquest instrument és molt competitiu amb una taxa d'èxit molt baixa; només els millors projectes poden comptar amb finançament. En aquesta última convocatòria, la Comissió Europea va rebre 1.378 propostes de projectes.

A través de l'SME Instrument, la Unió Europea vol finançar les petites empreses que siguin més innovadores i tinguin un alt potencial de creixement. L'instrument té un pressupost de prop de 3.000 milions per set anys i ofereix subvencions a través d’un procediment fàcil i simple per a estudis de viabilitat (fase 1) i demostracions de projectes (fase 2). Hi ha una tercera fase per a projectes avançats, que permet a les empreses beneficiar-se d'assessorament i d'altres serveis de suport.