Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Investigadors i empreses busquen solucions per a la gestió de recursos energètics a Sabadell

Fòrum de Tecnologies i Innovació
L'Ajuntament de Sabadell, el Parc de Recerca UAB i el Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya, han organitzat el dijous 12 de novembre la tercera edició del Fòrum de Tecnologies i Innovació. L'acte ha reunit més de 80 participants que han compartit projectes i necessitats vinculats a la gestió dels recursos energètics.

12/11/2015

Sabadell ha acollit avui una nova edició del "Fòrum de Tecnologies i Innovació", que per tercer any consecutiu es celebra amb l'objectiu de promoure i dinamitzar les relacions entre empreses i investigadors. En aquesta ocasió, el Fòrum s'ha centrat en les solucions per a la gestió dels recursos energètics i s'ha plantejat com un aparador de les necessitats que es detecten a les ciutats per part de professionals, i dels projectes i capacitats tecnològiques de les empreses i investigadors que han mostrat els seus productes i serveis.

L'esdeveniment ha estat inaugurat per l'Alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez i el director gerent del Parc de Recerca UAB, Carlos Valero. "Esperem que de l'activitat generada avui sorgeixin projectes que donin resposta als reptes de futur d'empreses i centres de recerca a l'hora de plantejar nous models, tecnologies i sistemes per gestionar d'una forma eficaç els recursos energètics, afavorint la sostenibilitat regional i mediambiental", ha destacat Carlos Valero durant el seu parlament.

La jornada ha comptat amb la conferència "Energia 100% renovable. Un problema cultural més que tecnològic", a càrrec de Joan Vila Simon, director executiu de l'empresa de fabricació de paper tissú LC Paper 1881, professor de la UPC i articulista. Vila ha exposat quin podria ser el camí per aconseguir que tota l'energia que consumim sigui d'origen renovable amb l'objectiu d'il·lustrar i trobar noves oportunitats de negoci. "La resolució del problema energètic vindrà forçosament acompanyada d'un canvi en els usos de luenergia, i per això cal posar indicadors econòmics com, per exemple la taxa sobre el CO2, universal, intensa, fiscalment neutre i amb aranzels, i suha de fer de luestalvi un dels objectius més importants de la nostre societat", ha destacat.

A continuació, investigadors i professionals del sector han presentat els seus projectes i ofertes tecnològiques de diferents àmbits com l'energia renovable, la il·luminació natural i artificial, la sensorització, la climatització, la rehabilitació o la gestió de l’aigua i el sòl urbà, entre d’altres. Concretament s'han dut a terme 21 presentacions, amb un format molt breu, de 3 minuts cada una, per donar a conèixer les últimes tendències i crear un espai de relació entre la recerca i les empreses.

Per últim, ha tingut lloc una sessió de reunions bilaterals, a la qual han participat 50 empreses, institucions i centres de recerca, amb una agenda prèviament concertada que ha permès desenvolupar aproximadament 140 reunions entre investigadors i empreses. Aquestes entrevistes han permès als participants incrementar els contactes i l'intercanvi de solucions, projectes i serveis, per tal de trobar solucions, generar xarxes de cooperació i fomentar el desenvolupament de nova recerca i coneixement en sectors estratègics, i del que s’espera que donin peu a l’inici de projectes en àmbits d’interès mutu.

L'esdeveniment ha estat organitzat per la Promoció Econòmica de Sabadell (PES), amb la col·laboració del Parc de Recerca UAB (PRUAB) i el Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC).