Viu a la UAB

GENESIS Ventures confia en NeuroHeal, un producte d'investigació de l'Institut de Neurocičncies, per a la seva primera inversió

GENESIS Ventures escull per a la seva primera inversió NeuroHeal, producte de la investigació liderada per Caty Casas al Grup de Neuroplasticitat i Regeneració de l'Institut de Neurociències de la UAB.

11/06/2018

Amb aquesta operació, xifrada en 75.000 €, el fons d'inversió mostra la seva aposta per projectes en fases primerenques per ajudar-los a accelerar el desenvolupament del producte, acompanyar-los en la constitució d'spin-offs, generar el pla de negoci i aconseguir el finançament posterior.

Per GENESIS, tant el potencial de mercat associat al producte com el potencial de l'equip investigador han estat claus per escollir aquest projecte per a la seva primera inversió. NeuroHeal consisteix en un nou tractament per promoure i accelerar els processos de neuroregeneració i reduir l'atròfia muscular després de lesions de nervi perifèric. Aquest tipus de lesions es produeixen per compressió del nervi, com és el cas de les derivades de complicacions com la ciàtica o la síndrome del túnel carpià, o per secció del nervi d'una extremitat a causa d'un accident.

El nou fàrmac combina dos principis actius que ja es comercialitzen per a altres indicacions i ha estat obtingut mitjançant eines computacionals d'intel·ligència artificial i estudis de biologia de sistemes.

"Actualment no hi ha cap tractament farmacològic que s'estigui indicant com a coadjuvant per accelerar la regeneració nerviosa", explica Caty Casas, líder del projecte NeuroHeal. "Per això, l'ús d'aquest nou fàrmac en clínica seria molt ben acceptat, ja que permetria reduir considerablement el temps de rehabilitació i promoure una major recuperació funcional. El suport de GENESIS Ventures ens permetrà avançar en totes les fases del projecte fins a fer-lo realitat", conclou.

Amb el capital invertit s'espera poder dur a terme els estudis de desenvolupament preclínic no regulatoris, que situaran el projecte en el punt de valor necessari per a constituir la nova spin-off i aixecar rondes de finançament que completin el cicle de vida del projecte fins fase clínica IIa.

Josep Lluís Falcó, CEO i fundador de GENESIS Biomed, afirma: "Des de GENESIS Ventures estem convençuts que NeuroHeal és un projecte amb un gran potencial i estem molt satisfets d'iniciar amb ells l'activitat del nostre fons d'inversió".

Al llarg d'aquest any, GENESIS Ventures espera seguir anunciant més inversions en projectes d'investigació en etapes primerenques, així com en start-ups biomèdiques de recent creació.