Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Els grups TECNIO presenten les seves capacitats en biotecnologia industrial i biomedicina

JornadaBioTECNIO
El passat dimarts 20 de juny, deu grups de recerca de l'Esfera UAB acreditats amb el segell TECNIO i tres grups candidats a ser-ho van presentar les seves tecnologies més innovadores a la jornada BioTECNIO, organitzada pel Parc de Recerca UAB.

20/06/2017

La primera edició de la jornada BioTECNIO va reunir tretze grups de recerca i una trentena d'empreses amb l'objectiu de mostrar les tecnologies i capacitats de la UAB i el CSIC en biotecnologia industrial i biomedicina i explorar col·laboracions d'R+D+I amb el teixit productiu.

A través de presentacions molt dinàmiques, cada grup va explicar les seves línies d'innovació, com per exemple, tecnologies per al control de qualitat de l'aigua o la gestió de residus, processos biotecnològics per a la producció d'aliments funcionals, sensors per a la detecció i monitorització de malalties, desenvolupament d'anticossos, síntesi i anàlisi químiques o noves eines en teràpies avançades, entre d'altres.

Durant la jornada també es van explicar diferents ajuts que ACCIÓ ofereix per finançar projectes d'R+D+I col·laboratius. A més, també es van organitzar diferents taules de diàleg, en què els investigadors i les empreses s'han assegut plegats per definir les necessitats i oportunitats del sector i generar nous projectes.

Els grups TECNIO van ingressar 9.6 M€ el 2016
Els grups de recerca que participaran a la jornada es caracteritzen perquè han obtingut el segell TECNIO, atorgat per la Generalitat de Catalunya a través d'ACCIÓ. Aquest segell els identifica com a entitats que generen nova tecnologia i la transfereixen a l'empresa, ja sigui a través de la realització a mida de projectes d'R+D, com a partir de la comercialització directa de les tecnologies desenvolupades.

L'any 2016 aquests grups TECNIO van ingressar un total de 9.648.196€, dels quals al voltant de 4 milions d'euros corresponen a la facturació en projectes d'R+D+I amb empreses. L'altra font principal d'ingressos continuen sent els projectes competitius, tant a nivell espanyol com europeu.

Durant aquest any, el nombre de patents que han sol·licitat els grups ha baixat notablement -2 respecte les 10 de l'any anterior-, però en canvi han incrementat les patents llicenciades a empreses, amb un total de 9 acords de transferència, un 80% més que el 2015. I s'han creat dues noves spin-offs.

Pel que fa al personal, els grups compten amb 367 persones empleades (137 dones i 230 homes), dels quals un 44% són doctors.