Viu a la UAB

Drivvisor, biomètriques per a la seguretat viària

Neix la primera start-up del programa "Vehicle Intel·ligent i Oportunitats de Negoci", organitzat pel Parc de Recerca UAB, el Centre de Visió per Computador i l'Escola d'Enginyeria de la UAB i finançat per Catalunya Emprèn. L'empresa pretén donar eines de seguiment de l'estat del conductor amb tecnologia de visió per computador per tal de millorar la seguretat viària.

27/07/2017

L'empresa Smart Automotive Solutions neix amb l'objectiu de ficar els ulls a dins del cotxe. El seu producte, Drivvisor, és una tecnologia que permetrà avaluar la qualitat de la conducció i monitorar l'estat del conductor de cara a donar eines d'avís en situacions de risc, com ara fatiga, somnolència o distraccions. "És una idea de futur que pot començar a aplicar-se avui", comenta Andrés Cencerrado, cofundador, i doctor en Computació d'Altes Prestacions. "En aquests moments, el 28% dels accidents mortals són causats per distraccions i un 8% per cansament. Donar eines per poder alertar als conductors d'aquests indicis i educar en un estil de conducció més segur i eficient pot ser clau per reduir la mortalitat a les carreteres", afageix.

Fins ara, la limitació principal per poder dur a terme solucions com aquesta era el requeriment de la instal·lació d'un hardware amb un cost elevat. Drivvisor proposa una solució per abaratir i facilitar el procés, emprant com a dispositiu de monitoratge el mòbil. Com? Amb una app específica que pot dur a terme l'anàlisi postural i emocional que proposen. I és que aquestes solucions seran altament necessàries en el futur immediat. Tal com expliquen els seus fundadors, hi ha una previsió que els fabricants d'automòbil presentin en sèrie tecnologies de monitorització del conductor a partir del 2021. "Estem responent a una necessitat molt concreta del sector", assegura  Andrés, "incidint en temes com la gestió de flotes professionals o seguretat en transports col·lectius,  siguin públics o privats".

Els cofundadors de Drivvisor comparteixen una mateixa formació en enginyeria i experiència en el món de la intel·ligència artificial i l'automoció. La tecnologia i recerca que hi ha al darrere de Drivvisor és una de les més punteres en temes de visió per computador, amb una part substancial de reconeixement postural i d'emocions, que permetrà, a temps real, monitorar i analitzar l'estat de fatiga o cansament, distracció o concentració, del conductor. Per una altra banda, també es podran abordar temes com el de la seguretat. Amb un augment substancial de la conducció compartida, és imprescindible tenir eines per augmentar la confiança dels passatgers.

"A l'Estat espanyol hi ha més de 200.000 camions, 85.000 autocars, 3,5 milions d'usuaris de BlaBlaCar i més d'un milió de Mytaxi", assegura Andrés. I continua: "Des de Drivvisor els hi podem oferir una tecnologia puntera i trencadora a un cost altament competitiu".

En aquests moments, l'empresa contempla dues línies de producte. Per una banda, una línia per a smartphones: una app on es recolliran i analitzaran les dades generades pels sensors dels dispositius amb la finalitat de donar alertes a temps real i generar un perfil del conductor. Per l'altra, una línia a mida, en que donaran solucions adaptades a necessitats de clients de flotes professionals, mitjançant el disseny i implementació de solucions específiques en hardware de baix cost, permetent la integració en entorns i vehicles específics.

Més Informació Web de Drivvisor