Viu a la UAB

Concurs final del Programa de Generació d’Idees 2017

El proper 30 de novembre, es celebrarà el concurs final del Programa de Generació d'Idees 2017, enfocat en la Biotecnologia Industrial i la Biomedicina. Després de dos mesos de programa, els cinc projectes finalistes presentaran les seves idees davant d'experts en valorització d'idees de negoci i de les empreses patrocinadores, que seleccionaran els tres projectes guanyadors.

08/11/2017

La sisena edició del Programa de Generació d'Idees arriba al seu final el proper 30 de novembre, amb un acte en què els cinc projectes finalistes presentaran les seves solucions de mercat davant d'experts en valorització d'idees de negoci, que seleccionaran els tres projectes guanyadors. 

El primer premi consistirà en 2.500 € i sis mesos d'incubació a l'Edifici Eureka del Parc de Recerca UAB. El segon premi serà de de 1.500€ i sis mesos d'incubació. Finalment, el tercer premi atorgarà 1.000 € i tres mesos d'incubació.

Aquests guardons reconeixen la viabilitat tecnològica i econòmica dels projectes, a més d'altres factors com el grau d'innovació, l'estat de desenvolupament, el model de negoci, l'equip, la necessitat del mercat i la qualitat de la presentació. En definitiva, es tracta d'ajudar els investigadors a fer el pas que els separa del mercat, guiant-los en el procés de transformació d’un projecte de recerca en un projecte empresarial.

L'entrega de premis comptarà amb participació i el show de la companyia Planeta Impro. Un cop entregats els premis, es farà un còctel i networking entre els assistents.

Els cinc projectes finalistes s’escolliran el proper 21 de novembre, d’entre els nou projectes que participen al Programa.

Degut que l'aforament és limitat, cal inscripció prèvia

Els projectes
  • Flow Verifier: Colorant alimentari per comprovar que els fluxos de les plaques de CellASIC és fan correctament sense alterar la viabilitat de les cèl·lules.
  • RES-KIT: Desenvolupament d'un kit ràpid de diagnòstic de bateries multiresintents en medicina veterinària
  • NanoFlicker: Micropartícules en suspensió capaces de generar electricitat remotament.
  • SaddlePro: Seient de bicicleta personalitzat mitjançant anàlisi dinàmic.
  • NanoPlastic: Capa de plàstic flexible amb propietats antimicrobianes per a aplicacions d'envasat d'aliments.
  • Plant Healing: Ús i aplicació de biopolímers a base de cel·lulosa bacteriana per a la regeneració de teixits vegetals.
  • OVATEC: Desenvolupament i divulgació de la reproducció "in vitro" en animals i producció i comercialització d'embrions seleccionats genèticament.
  • Aquaponics: Sistema aquapònic modular i d’ensamblat senzill..
  • Ús de noves tecnologies en equipament de laboratori: Ús de noves tecnologies a l'abast d'usuari (impressió 3D, aplicacions de mòbil, plataformes de prototipatge electrònic, etc) per millorar, abaratir i adaptar a l'usuari l'equipament científic.