Viu a la UAB

Comença la sisena edició del Programa de Generació d'Idees

El 6 d'octubre ha engegat la nova edició del Programa de Generació d'Idees del Parc de Recerca UAB, enguany centrada en impulsar projectes del sector la biotecnologia industrial i la biomedicina. Hi participen 40 investigadors de diferents centres de recerca del campus de la UAB, que desenvoluparan 10 projectes innovadors.

06/10/2017

La sisena edició del Programa de Generació d'Idees ha arrencat el divendres 6 d'octubre amb la primera sessió, en què els 40 investigadors participants han treballat les seves idees des d'un enfocament creatiu i s'han començat a definir els equips de treball. I és que l'objectiu d'enguany és crear grups multidisciplinaris entre investigadors del camp de les biociències, l’enginyeria i les ciències empresarials per tal de donar respostes completes als reptes plantejats per la bioindústria.

El Programa pretén promoure la interacció de les indústria amb el món científic i acabar creant projectes d'R+D+I conjunts per tal de trobar productes i solucions innovadores i aprofitar les tecnologies que desenvolupen els investigadors del Campus de la UAB.

Per això, aquest any el Programa s’organitza conjuntament amb la Xarxa de Referència en Biotecnologia i compta amb el patrocini de Roche Diagnostics, Air Liquide, el Barcelona Synchrotron Park i l'Ajuntament de Sant Cugat, i amb la col·laboració de Biocat, CataloniaBio, TrifermedCBDO i ReigJofre. Aquestes entitats han plantejat diversos reptes tecnològics per als investigadors que vulguin aportar-hi una solució. Com per exemple, la fabricació de proteïnes alternatives a les habituals, el desenvolupament d’un sistema d’esterilització low-cost o la impressió 3D aplicada a la biotecnologia, entre d’altres.

Durant vuit setmanes, els participants treballaran per desenvolupar la seva idea i fer un primer pla de negoci, que presentaran en un concurs final davant d'experts de valorització d'idees de negoci.