Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Presentació pública de reWINE, projecte per promoure la reutilització d'ampolles de vi

Presentació pública reWINE
El proper dijous 6 d'abril, el Palau Robert de Barcelona acollirà la presentació del projecte reWINE, coordinat pel Parc de Recerca UAB, dirigida a totes les organitzacions que directa i indirectament estan relacionades amb la producció, la venda i el consum d'ampolles de vi.

09/03/2017

En la presentació del projecte intervindran Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) i Francisco Javier Lafuente, director del Parc de Recerca UAB (PRUAB), que seran els encarregats d'obrir l'acte.

A continuació, Juan Fran Sangüesa, cap de l'Àrea de Projectes d'Innovació del PRUAB i coordinador del reWINE, hi presentarà el projecte i les activitats que s’hi duran a terme per tal de demostrar la viabilitat d'un sistema sostenible de recollida, de neteja i de reutilització d'ampolles de vidre en el sector vitivinícola de Catalunya.

Tot seguit, Rosa Garcia i Marta Beltran, directora i coordinadora de Rezero, respectivament, explicaran la situació de la reutilització a Catalunya i l'impacte que pot tenir el projecte reWINE al sector del vi.

El projecte reWINE
L'objectiu del projecte reWINE és promoure la reutilització d'ampolles en el sector del vi, per tal de reduir la generació de residus, els gasos d'efecte hivernacle i estalviar costos als cellers. El projecte pretén identificar les oportunitats i barreres de la reutilització, per avaluar la seva viabilitat tècnica, ambiental, social i econòmica.

Per això, reWINE involucra consumidors, cellers, bars, restaurants, empreses distribuïdores, deixalleries i botigues per fer una prova pilot d'un sistema innovador de reutilització d'ampolles de vi. La prova pilot tindrà en compte tot el procés de l'ampolla des del seu etiquetatge, rentat, embotellament, distribució al mercat i recol·lecció de les ampolles buides.

El projecte preveu recuperar unes 100.000 ampolles, fins el juny del 2019. D'aquesta manera, s'evitaran aproximadament 45 tones de residus d'envasos de vidre.

reWINE, coordinat pel Parc de Recerca UAB, té un pressupost total de 991.309€, del qual el 60% l'aporta la Unió Europea, i compta amb la participació de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus (Rezero), l'spin-off de la UAB Inèdit, l'Agencia de Residus de Catalunya, la planta de rentat Maria Nutó, i diversos cellers catalans com la Cooperativa Falset Marçà.

Més informació: Formulari d'inscripció