Estudiants de la UAB, a Londres 2012
Logo JJOOLondon 05.07.2012 Viure  -  La UAB ha comptat durant aquest curs amb 72 estudiants-esportistes d'èlit que han seguit els seus estudis dins el programa acadèmic Tutoresport de la UAB, d'entre els quals hi ha un grup que participen des del 27 de juliol i fins el 12 d'agost als Jocs Olímpics de Londres 2012. 

Entre els olímpics que participen a Londres 2012 (27 juliol- 12 agost) i que estan estudiant a la UAB, es troba l'esportista que ha aconseguit la primera medalla per a la selecció espanyola en aquestes olimpiades, la nedadora Mireia Belmonte (ADE), que l'1 d'agost va guanyar la plata en els 200 m. papallona. També competeixen Andrea Fuentes, (Sociologia), de natació sincronitzada; Joel González (Criminologia), de taekwondo; Sara Ramírez, (Turisme i Direcció Hotelera, de tennis-taula; Xavier Lleonart (ADE) i Roc Oliva (Dret), d'hockey herba; Mireia Belmnte (ADE), de natació; Laura Ester (Bioquímica), Matilde Ortiz (Periodisme) i Ma del Carmen García (Publicitat i Relacions Públiques), de waterpolo; entre d’altres esportistes.
 
Tots aquests estudiants formen part dels 72 esportistes d’èlit, que aquest curs han estudiat mitjançant el Programa Tutoresport a la UAB, una de les universitats que compta amb un número més nombrós d’aquests esportistes. La ubicació del Centre d’Alt Rendiment (CAR) a Sant Cugat del Vallès, a 4 kilòmetres i 2 parades de FGC del campus, facilita la compaginació dels entrenaments amb l’assistència a classe.
 
La UAB va ser la primera universitat de l’Estat espanyol en tenir present aquest col.lectiu i, ara fa 16 anys, (al curs 1996-97) el Servei d'Activitat Física de la UAB va crear el programa  “Tutoresport”, per respondre a les necessitats d’un col·lectiu que té serioses dificultats per a fer compatibles els seus estudis amb el calendari d’entrenaments i competicions oficials. 
 
Així, cada estudiant té un tutor assignat i personal. A l’inici de curs l’esportiste/a d’èlit té una entrevista amb ell on es recullen les dades sobre la vida esportiva i acadèmica. El tutor té les funcions d’ajudar a l’estudiant-esportiste/a a planificar el curs acadèmic en funció del calendari esportiu, suggerint una distribució de la càrrega acadèmica d’acord amb les necessitats plantejades.  Al llarg del curs, el tutor l’assessora en el seguiment de les assignatures i gestiona amb els altres docents les necessàries adaptacions al calendari acadèmic com ara canvis d’exàmens, lliurament de treballs i exercicis o realització de pràctiques.
 
“L’abandonament dels estudis per part d’aquests estudiants és molt baix perquè una vegada troben la carrera adient,  s’hi senten molt implicats, i valors com la disciplina i l’esforç personal que els marca l’alta competició, també els serveix molt per tenir èxit en els estudis”, explica Xavier Isern, coordinador del programa “Tutoresport”, impulsat pel Servei d'Activitat Física de la UAB.
 
Per la seva banda, la professora i coordinadora de Tutoresport de la Facultat d'Economia i Empresa, Maria Antònia Tarrazón, comenta que “tot i que els materials digitals i el campus virtual els facilita els estudis, aquests alumnes se senten molt motivats per anar a la Universitat perquè volen viure l’experiència universitària de primera mà, conèixer de prop com és una universitat i trobar-se en un ambient diferent al del seu dia a dia”.
 
Als darrers Jocs Olímpics de Beijing 2008, la UAB també va tenir estudiants que van participar-hi, 12 esportistes (de natació sincronitzada, hoquei herba, taekwondo i atletisme), els quals estudiaven Fisioteràpia, Ciències de la Comunicació, Mestre-Educació Física, Ciències Econòmiques, Turisme i Psicologia.
 
Al llarg de tots aquests anys de seguiment personalitzat als esportistes d’èlit, els estudis més triats a la UAB pels esportistes han estat els que s’imparteixen a la Facultat de Ciències de la Comunicació, a la Facultat de Ciències de l’Eduació i a la Facultat d'Economia i Empresa.

A LA IMATGE: D'esquerra a dreta i de dalt a baix, Andrea Fuentes, Xavier Lleonart, Joel González i Laura Ester.
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
25/10/13 Seminaris -  Bastenier parla del periodisme internacional en l'era digital [+]
21/10/11 Mobilitat -  Spanish Language Campus is a great way to learn the language and discover Barcelona [+]
26/11/09 Formació -  Barcelona - México DF - Monterrey - Bogotá - Medellín [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona