Sis estudiants de la UAB obtenen medalles als jocs olímpics
 Joel campió olímpic 03.09.2012 Estudiar  -  Sis esportistes de diferents especialitats que han obtingut medalles als jocs olímpics d'enguany a Londres són estudiants de la UAB i participen al programa Tutoresport.

Joel González, estudiant de Criminologia, va guanyar la medalla d'or a la categoria -58 kg. de taekwondo. La nadadora Mireia Belmonte, d'ADE, va obtenir dues medalles de plata a les proves de 200 m. papallona i de 800 m. lliure. També va assolir dues medalles Andrea Fuentes, estudiant de Sociologia, en dues proves de natació sincronitzada: duet (plata) i equip (bronze). I, a l'equip femení de waterpolo que va alçar-se amb la medalla de plata, participaven les estudiants Laura Ester (Bioquímica), Matilde Ortiz (Periodisme) i María del Carmen García (Publicitat i Relacions Públiques). Podeu veure un vídeo sobre algun d'aquests esportistes i la seva experiència com a universitaris aquí.

Aquests estudiants formen part dels 72 esportistes d'elit que han estudiat a la UAB durant el curs 2011-2012 mitjançant el Programa Tutoresport. La UAB és una de les universitats que compta amb més esportistes d'alt nivell. La ubicació del Centre d'Alt Rendiment (CAR) a Sant Cugat del Vallès facilita la compaginació dels entrenaments amb l'assistència a classe.
 
El curs 1996-97, el Servei d'Activitat Física de la UAB va crear el programa Tutoresport per respondre a les necessitats d'un col·lectiu que té dificultats per compatibilitzar els estudis amb els entrenaments i les competicions. Cada estudiant té un tutor personal que l'ajuda a planificar el curs acadèmic en funció del calendari esportiu, l'assessora en el seguiment de les assignatures i gestiona les adaptacions necessàries del calendari de realització d'exàmens, lliurament de treballs o realització de pràctiques.
 
"L'abandonament dels estudis per part d'aquests estudiants és molt baix perquè una vegada troben la carrera adient, s'hi senten molt implicats, i valors com la disciplina i l'esforç personal que els marca l'alta competició, els serveixen molt per tenir èxit en els estudis", explica Xavier Isern, coordinador del programa Tutoresport.
 
Per la seva banda, la coordinadora de Tutoresport de la Facultat d'Economia i Empresa, Maria Antònia Tarrazón, comenta que "tot i que els materials digitals i el campus virtual els facilita els estudis, aquests alumnes se senten molt motivats perquè volen viure l'experiència universitària de primera mà, conèixer de prop com és una universitat i trobar-se en un ambient diferent al del seu dia a dia".

Més informació
Tutoresport-UAB
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
31/07/13 Institucional -  11a convocatòria del Programa Argó [+]
31/07/13 Mobilitat -  Programa Campus Ítaca 2014 [+]
09/03/12 Mobilitat -  Ressonància magnètica (MRI) [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona