Reflexionen sobre la reescritura a l'edat mitjana i el Renaixement
11.07.2012 Formació  -  La sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB acollirà el IV Congrés Internacional de la Societat d'Estudis Medievals i Renaixentistes (SEMYR), que tindrà lloc entre els dies 5 i 7 de setembre.

El congrés porta per títol "El text infinit: reescritura i tradició a l'edat mitjana i el Renaixement" i tractarà sobre la idea de la reescritura en un sentit ampli: des de la tasca del copista a qualsevol procediment d'imitació com la cita, la paròdia o la paràfrasi. S'estudiaran també les formes de recepció, influència i intertextualitat, les prosificacions i versificacions, les traduccions, les glosses i els comentaris. En suma, tot allò relacionat amb la creació d'un text a partir d'un altre text previ.

Hi haurà set sessions plenàries, nombroses presentacions de comunicacions i exposicions de panells col·lectius. A les sessions plenàries, destacades personalitats acadèmiques tractaran temes com les tornades i nadales, la impressió de contes populars, el personatge de Cardenio, les reescritures de Garcilaso de la Vega o la barreja de gòtic i renaixement a Curial e Güelfa.

Les comunicacions abordaran temes tan diversos com la literatura cavalleresca, la filosofia, l'hagiografia, el biblisme, el teatre dels segles XVI i XVII, la poesia medieval, l'humanisme, la història i la historiografia o altres aspectes lingüístics i culturals.

La SEMYR és una societat de seminaris federats que vol fomentar i desenvolupar les recerques interdisciplinaris sobre la literatura i la civilització de l'edat mitjana i el Renaixement, amb especial atenció al món hispànic.

Més informació
Societat d'Estudis Medievals i Renaixentistes (SEMYR)
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
29/09/14 General -  La UAB et retorna la teva inversió en llengües [+]
31/07/13 Institucional -  11a convocatòria del Programa Argó [+]
31/07/13 Mobilitat -  Programa Campus Ítaca 2014 [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2016 Universitat Autònoma de Barcelona