La UAB entre les 100 millors del món segons el Ranking web of world universities
Webometrics 31.08.2012 Institucional  -  Segons el Ranking web of world universities (Webometrics), que avalua les webs de les universitats de tot el món, la Universitat Autònoma de Barcelona ocupa la posició número 20 d’Europa i la número 91 d’arreu del món, i la segona posició entre les universitats d’Espanya, per darrere de la Universidad Complutense de Madrid. La Universitat Politècnica de Catalunya és la tercera universitat de l’Estat, tot ocupant la posició 25 del rànquing europeu i 98 del rànquing mundial.

L'informe, elaborat pel grup d’investigació del CSIC The Cybermetrics Lab, mostra resultats per a quatre indicadors: Presència, que mesura el volum d’informació publicada al web; Impacte, construït a partir dels enllaços rebuts d’altres webs; Apertura, que comptabilitza el nombre de documents que s’ofereixen en obert, i Excel·lència, que inclou els articles de qualitat situats entre el 10% més citat de cada especialitat.

La web de la UAB és la tercera universitat del món en quant a nombre de documents accessibles en obert i la segona de l’Estat en excel·lència científica, després de la UB. A més, el Dipòsit Digital de Documents de la UAB ocupa la desena posició a escala mundial en el Ranking web of world repositories el·aborat pel mateix grup de recerca.

Només la Universidad Complutense de Madrid supera la UAB en les universitats espanyoles representades en el rànquing en aquesta catorzena edició del rànquing. La Universitat Politècnica de Catalunya és la tercera universitat de l’Estat, tot ocupant la posició 25 del rànquing europeu i 98 del rànquing mundial. Les primeres posicions són per a les universitats de Cambridge, al rànquing europeu, i de Harvard al rànquing mundial.

L’edició de juliol del rànquing inclou quasi 21.000 institucions d’educació superior d’arreu del món, classificades d’acord amb les seves prestacions acadèmiques i d’investigació, prestigi i visibilitat internacional, i compromís amb les polítiques d’accés obert.

Més informació:
http://www.webometrics.info/
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
21/10/11 Mobilitat -  Spanish Language Campus is a great way to learn the language and discover Barcelona [+]
26/11/09 Formació -  Barcelona - México DF - Monterrey - Bogotá - Medellín [+]
24/01/08 Investigar -  Els fils de pesca maten les tortugues [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona