La UAB apropa les últimes recerques sobre la Guerra Civil a un centenar de professors de secundària
08.06.2012 Estudiar  -  El Centre d'Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID) i l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la UAB organitzen les V Jornades d'actualització científica i didàctica "La Guerra Civil i la construcció de l'Estat franquista: noves aportacions", que comptaran amb l'assistència d'un centenar de professors d'ensenyament secundari.

Les jornades tindran lloc entre el 2 i el 6 de juliol a la UAB Casa Convalescència (Av. Sant Antoni Maria Claret 171. Barcelona) i hi participaran destacats experts i investigadors d'arreu d'Espanya que donaran a conèixer les seves últimes recerques. 
 
El curs començarà el dia 2, a les 9,30 h, amb la conferència "Visualitzar la guerra civil. Nova cartografia històrica sobre el conflicte", a càrrec de l'historiador i cartògraf Víctor Hurtado. A continuació serà el torn de José Luis Martín Ramos, catedràtic d'Història Moderna i Contemporània de la UAB, que analitzarà "La violència a la rereguarda republicana".
 
Fins al dia 6, un total d'onze experts oferiran les seves conferències. Procedents de les universitats Autònoma de Barcelona, Rovira i Virgili, Autónoma de Madrid i Santiago de Compostela, explicaran els seus últims estudis sobre aspectes com la mobilització femenina durant la guerra, la intel·lectualitat antifeixista, la dimensió internacional del conflicte, la narrativa de guerra, l'exili o la construcció del nou Estat franquista.    
 
A més a més, la investigadora sobre didàctica de la història de la UB Gemma Tribó presentarà diferents propostes per treballar la Guerra Civil a l'ESO i al Batxillerat, per tal que els docents puguin aplicar-les el curs vinent a les seves respectives aules.
 
Un cop finalitzada l’activitat, els participants rebran un certificat d'assistència emès per l'ICE equivalent a 30 hores. Enguany centrades en la Guerra Civil, en edicions anteriors les Jornades d'actualització científica i didàctica han tractat temes com el paper de les dones a l’Espanya del segle XX o la literatura de l'exili espanyol.
 
L'activitat està inclosa en el programa de la Universitat d'Estiu de l'Autònoma, que coordina l'ICE i que entre el 2 i el 20 de juliol ofereix 43 cursos de diferents temàtiques per a públic general o específic. 
Més informació
Programa de les V Jornades d'actualització científica i didàctica
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
12/11/13 Formació -  Jornada sobre el Doctorat Internacional a la UAB [+]
18/09/13 Estudiar -  La Generalitat valida estudis de la UAB [+]
26/11/09 Formació -  Barcelona - México DF - Monterrey - Bogotá - Medellín [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona