La nota més alta entre els nous estudiants de l'Autònoma
Mireia González, nota més alta dels estudiants que s'han matriculat a la UAB 24.07.2012 Estudiar  -  Mireia González Bedmar ha tret una nota d'accés a la Universitat de 13,825, la més alta entre els estudiants que s'han matriculat a la UAB, i farà el doble grau de Física i Matemàtiques, titulació amb la nota d'accés més alta de tot Catalunya.

Mireia González, nascuda a El Vendrell (Baix Penedès) però criada i formada a Jaén -ha estudiat sempre a centres públics i el batxillerat a l'IES El Valle, de la capital andalusa-, torna a Catalunya per a fer el doble grau de Física i Matemàtiques a la UAB. Gran aficionada a la lectura i l'escriptura, espera plena d'il·lusió l'inici d'aquesta nova etapa de la seva vida mentre aprèn a tocar la guitarra de manera autodidacta.

Has tret la nota més alta dels alumnes que heu entrat a la UAB. Com ho has fet per treure tant bones notes? Algun tipus de preparació especial?

No he tingut cap preparació especial. No crec que sigui necessària. S'han d'aprofitar els anys d'educació obligatòria, llegint molt. Tenir la lectura com afició obre la ment, afavoreix l'esperit crític i, òbviament, millora el nivell de comprensió i expressió. Aquell qui tingui un coneixement més profund de la llengua, aspira a pensar amb més profunditat. Però, és clar, llegir no ho es tot. S'ha d'estudiar durant els anys de batxillerat amb regularitat i, sobretot, s'ha de tenir motivació. Si estudies per aprovar, mai arribaràs lluny. Has d'estudiar per saber, per aprendre, i d'aquesta manera trauràs notes brillants, això segur.

Per què has triat fer els teus estudis a la Universitat Autònoma de Barcelona?

La veritat és que jo tenia previst, en principi, estudiar a la Autònoma de Madrid, però quan vaig conèixer l'oferta del doble grau em va atreure amb més força. He investigat el que he pogut sobre la UAB i, a aquestes alçades, no dubto que aquesta és la universitat on vull desenvolupar la meva formació.

Per què has triat el doble grau de Física i Matemàtiques?

És una pregunta de difícil resposta. Des de petita, volia estudiar Medicina, com la meva germana gran, però arriba un punt en què madures i agafes el teu propi camí. Jo estimo el coneixement, l'art i els reptes. Hi ha tantes coses que m'agraden, que em va costar renunciar a la majoria d'elles. La literatura, la filosofia, la música, la lingüística i, per descomptat, totes les ciències. Si em vaig decantar per una carrera científica va ser perquè em sembla més senzill mantenir com afició les lletres i les arts.
M'encanta conèixer el meu entorn, descobrir la naturalesa intrínseca de tot el que m'envolta, i també de que és massa lluny per percebre-ho; i m'encanten els reptes matemàtics. Podria parlar de les sortides professionals i de la necessitat de fer dues carreres per estar millor preparada en aquests temps de crisi, però, sincerament, no he tingut en compte res d'això. Si vull estudiar aquest doble grau és perquè tinc una ànsia insaciable de coneixement. Del món laboral ja me'n preocuparé després. Crec que, qui de veritat treballa, pot obrir-se camí.

Què es el que esperes que t'aporti la teva experiència universitària?
Espero moltes coses, potser massa. Vull desenvolupar la meva capacitat d'abstracció i de treball, i estar ben formada per al futur. Si després arribo a viure amb una situació laboral estable i tinc diners suficients, m'agradaria tornar a la universitat i estudiar altres carreres que m'interessen. Però de moment m'interessa, a més de la meva formació, l'ambient universitari, molt diferent del de l'institut. Conèixer altres persones, amb les mateixes expectatives i ambicions que jo, com també altres punts de vista, és un assumpte que m'atrau. La veritat és que estic plena d'il·lusió i de ganes d'iniciar aquesta etapa de la meva vida.

 

 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
26/11/09 Formació -  Barcelona - México DF - Monterrey - Bogotá - Medellín [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona