El premi Nobel Jean-Marie Lehn, conferenciant a les II Jornades Doctorals de Química
31.05.2012 Investigar  -  El Departament de Química organitza les II Jornades Doctorals, que tindran lloc entre el 6 i el 8 de juny a la sala d'actes de la Facultat de Ciències i Biociències i que comptaran amb la participació de destacats investigadors internacionals, entre ells el premi Nobel de Química 1987 Jean-Marie Lehn.

Jean-Marie Lehn, professor de la universitat d'Estrasburg, oferirà el dia 6 la conferència "Perspectives in Chemistry: From Supramolecular Chemistry towards Adaptive Chemistry", centrada en la química supramolecular. Lehn dissertarà sobre el disseny d’arquitectures supramoleculars a partir de processos d’organització espontània de les molècules (auto-ensamblatge), les quals permeten emmagatzemar informació molecular i tenen importants aplicacions en el desenvolupament de la nanociència i la nanotecnologia.
 
L'endemà serà el torn de Benjamin G. Davis, professor de la universitat d'Oxford i premi Tetrahedron 2012 per a Joves investigadors a l'àrea de Bioinorgànica i Química Mèdica, amb la xerrada "Sugars and Proteins". Davis analitzarà el gran ventall de possibilitats que ofereix la modificació de l’estructura i la funcionalitat de les biomolècules en medicina, en aspectes com el lliurament de fàrmacs, la degradació de proteïnes selectives, la diagnosi, la teràpia i la intervenció.
 
Com a cloenda, l'últim dia tindrà lloc la conferència "Nanotechnology's Next Challenge: Commercialization", a càrrec de Javier García Martínez, professor de la universitat d'Alacant i fundador de l'spin-off de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) Rive Technology Inc. García Martínez parlarà, des de la seva experiència com a emprenedor, del gran repte actual de la nanotecnologia: convertir les nombroses troballes i patents dels darrers anys en una indústria consolidada. 
   
Durant les Jornades participaran un total de 27 estudiants de tercer i quart any del Doctorat de Química de la UAB, tant de les àrees de Química Analítica, com de Química Física, Química Orgànica i Química Inorgànica. Tots ells exposaran els treballs científics en què participen i els que hagin fet les millors presentacions seran premiats el darrer dia. 
 
Un dels objectius de l'esdeveniment és enfortir el vincle de les recerques doctorals amb el mercat laboral i fomentar la iniciativa emprenedora dels estudiants. Per això, l'accés a les Jornades serà obert, però les persones que no formin part del Departament de Química cal que s'inscriguin prèviament escrivint al correu electrònic gestio.postgrau.quimica@uab.cat
Més informació
II Jornades del Departament de Química
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
12/11/13 Formació -  Jornada sobre el Doctorat Internacional a la UAB [+]
26/11/09 Formació -  Barcelona - México DF - Monterrey - Bogotá - Medellín [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona