Catalunya restitueix a Egipte peces arqueològiques espoliades
Resta arqueològica egípcia recuperada a Catalunya 22.03.2012 Altres  -  El governs espanyol i català han restituït a Egipte vuit peces arqueològiques espoliades de la necròpolis de Saqqara i recuperades l’any 2010 a Barcelona. A la recuperació de les restes, fragments de jeroglífics gravats en pedra calcària, hi han contribuït activament membres de l'Institut Interuniversitari d'Estudis del Pròxim Orient Antic (IEPOA), coordinats pel professor Josep Cervelló, expert en egiptologia de la UAB i una de les persones que va localitzar algunes de les peces que ara han estat tornades al seu país d’origen.

L’acte de la signatura de restitució va tenir lloc el 21 de març al Museu d’Arqueologia de Catalunya, on han estat custodiades les peces mitjançant dipòsit judicial des de setembre del 2010. A partir d’ara s’hi exposaran al Museu d’Arqueologia del Caire.

Les restes arqueològiques provenen de la tumba de Kom al-Khamassin de la necròpolis de Saqqara, prop de la ciutat de Menfis, al sud del Caire, on l’any 1997 el professor Josep Cervelló hi va dirigir un conjunt de treballs de camp.

El saqueig de la necròpolis es va produir l’any 1999, però les peces no van començar a ser comercialitzades il·legalment fins l’any 2005. L’any 2009 la Policía Nacional va demanar a experts de la UAB informació sobre un fragment que estaven investigant i el professor Cervelló va determinar que provenia de la necròpolis de Saqqara. El mateix doctor Cervelló i una alumna del Màster Universitari Oficial en Llengua i Civilització de l’Antic Egipte hi van localitzar més fragments a Barcelona i Madrid.
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
13/02/14 Estudiar -  La UAB presenta els seus màsters i postgraus a la fira Entérate [+]
13/02/14 Estudiar -  L'Autònoma presenta els seus màsters i doctorats a la fira internacional QS Barcelona [+]
09/07/13 Formació -  Inscripció oberta al curs U2B: from University to Business [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona