<img src="/Xcelerate/graphics/novaUAB/interior/bgTorresAdnInterior.jpg" alt="Un cielo claro mirado desde las torres de la UAB"/>
Carme Riera ocupa el seient 'n' de la Reial Acadèmia Espanyola
Carme Riera 20.04.2012 Institucional  -  Carme Riera, escriptora i catedràtica del Departament de Filologia Espanyola de la UAB, ha estat escollida per ocupar el seient 'n' de la Reial Acadèmia Espanyola.

Riera es converteix així en la tercera persona de la UAB que forma part actualment de l'Acadèmia: en són membres també dos altres catedràtics del Departament de Filologia Espanyola, Francisco Rico i José Manuel Blecua (director de la institució). Riera, a més, és la vuitena dona que accedeix a l'Acadèmia.

Carme Riera és especialista en el Segle d'Or i una reconeguda escriptora en llengua catalana que ha rebut diferents premis, com ara el Prudenci Bertrana, el Ramon Llull, el Josep Pla, el Lletra d'Or, el Joan Crexells, el de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i el Nacional de narrativa de les Lletres Espanyoles. El 2001, va ser distingida amb el Premi Nacional de Literatura, concedit per la Generalitat de Catalunya; i, el 2003, li va ser atorgat el Premi Sant Jordi de novel·la per La meitat de l'ànima. L'any 2000, a més, se li va concedir la Creu de Sant Jordi i, el 2005, la Medalla d'Or del Consell de Mallorca.

 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
20/01/15 Formació -  Si ets estudiant de nou accés, opta a un ajut econòmic de l'AGAUR per aprendre llengües! [+]
13/01/15 General -  La UAB t'ajuda a preparar-te per fer docència en anglès [+]
24/11/14 General -  Llengües: el valor afegit de la teva docència [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2015 Universitat Autònoma de Barcelona