Acte d'homenatge al professor Frederic Udina
05.06.2012 Centres docents  -  El proper 8 de juny, a les 12 h, la sala d'actes de la Facultat de Filosofia i Lletres acollirà un acte d'homenatge al professor Frederic Udina Martorell, primer degà de la Facultat, que va morir el passat mes de desembre.

Hi intervindran en l'acte José Manuel Blecua, catedràtic de la UAB i director de la Real Academia Española; José Enrique Ruíz Domènec, director de l'Institut d'Estudis Medievals; i Teresa Cabré, degana de la Facultat. L'homenatge comptarà amb la presència de familiars i amics del professor Udina.

Aquest acte, a més, inaugurarà la retolació de la sala d'actes de la Facultat com a Sala Frederic Udina Martorell.

Udina va ser degà de la Facultat des de la seva fundació, el 1968, fins l'any 1973. A més, era degà honorari del centre. Entre d'altres activitats destacades, va exercir la docència també a la Universitat de Barcelona, va presidir l'Arxiu de la Corona d'Aragó i va ser director del Museu d'Història de Barcelona, delegat de cultura de l'Ajuntament de Barcelona, subdirector general d'arxius del Ministeri de Cultura i membre numerari de l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i de l'Acadèmia Catalana de Belles Arts Sant Jordi.

 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
07/02/05 Altres -  Premi de traducció Giovanni Pontiero [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona