La UAB signa un acord amb el Shanghai Institute of Tourism
22.03.2012 Centres docents  -  La rectora de la UAB, Ana Ripoll, i el president del Shanghai Institute of Tourism, Yang Weiwu, han signat avui un acord marc de col·laboració en els camps de la docència i la recerca.

La UAB i el Shanghai Institute of Tourism col·laboren des de l'any passat, quan l'institut xinès va signar amb l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera (EUTDH) de la UAB un primer conveni d'intercanvi d'estudiants. Ara, amb aquest nou acord, es vol ampliar la cooperació entre les dues institucions amb els objectius de desenvolupar activitats comunes de formació i recerca, impulsar nous intercanvis d'estudiants i de professorat i compartir informació i experiències.

La rectora ha explicat a la delegació xinesa la importància que té la internacionalització per a la UAB, tot destacant el programa Ortelius, que promou la mobilitat i les titulacions conjuntes entre la UAB i les universitats asiàtiques i llatinoamericanes. Ha afirmat també que "Barcelona i Xangai tenen molt en comú com a ciutats emprenedores i obertes al món" i ha incidit en la importància de la capital catalana dins del sector turístic.

Yang ha agraït la col·laboració de l'EUTDH i ha explicat que el primer contacte amb la UAB es va establir gràcies al programa Study Abroad. A partir d'aquest contacte, ha dit, l'Institut va considerar que la UAB representava "la millor oportunitat" per establir relacions amb Barcelona pel fet de tenir "una escola de turisme molt prestigiosa" i perquè la llengua espanyola és cada cop més important per al sector turístic xinès.

L'acte de signatura de l'acord ha comptat amb la presència d'una delegació de la UAB formada per, a més de la rectora, la vicerectora de Relacions Internacionals, Mercè Unzeta; el director de l'EUTDH, Francesc José Uroz; el director de Relacions Internacionals de l'EUTDH, Albert Vancells; i la col·laboradora de la UAB a les relacions amb la Xina Kai Li. Per la seva banda, completaven la delegació del Shanghai Institute of Tourism el vicepresident Gao Jun; el director d'Afers Exteriors, Fang Dingbin; i el professor de llengua espanyola Yin Weiyi.

El Shanghai Institute of Tourism és l'únic col·legi de l'àmbit del turisme sota la direcció de la Conselleria d'Educació i Hisenda a la Xina. Pertany a la Shanghai Normal University, una de les universitats públiques més importants de la ciutat. Ofereix formació de grau i postgrau, manté un fort vincle amb la indústria turística i aposta fermament per la internacionalització. És un dels centres educatius més prestigiosos del món en el camp del turisme.

 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
25/10/13 Seminaris -  Bastenier parla del periodisme internacional en l'era digital [+]
31/07/13 Institucional -  11a convocatòria del Programa Argó [+]
31/07/13 Mobilitat -  Programa Campus Ítaca 2014 [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona