Perllongament de FGC a Sabadell, 20 juliol 2017
planol_xarxa_FGC_metro_valles_20juliol2017 18.07.2017 Mobilitat  -  Inauguració del perllongament de FGC a Sabadell el 20 de juliol 2017INAUGURACIÓ DEL PERLLONGAMENT DE FGC A SABADELL

El 59,9% de la comunitat universitària UAB que ve des de Sabadell ho fa en FGC (sent el transport majoritari des d’aquest municipi), seguidament del vehicle privat (36%), Renfe (1%) i Bus (0,8%).

El 20 de juliol s’inaugurarà l’últim tram del perllongament de la línia de FGC, que fins ara acabava a l’estació de Sabadell Rambla (centre del municipi). Aquest perllongament, de 3,7 quilòmetres de doble via, ha consistit en desplaçar l’estació de Sabadell Rambla sobre un nou traçat i construir tres noves estacions:

  A l’Eix Macià (Plaça Catalunya): La Creu Alta.
  A Plaça Espanya: Sabadell Nord (amb enllaç a Rodalies).
  A Ca n’Oriac: Sabadell Parc Nord.

Aquest nou tram permetrà ampliar la cobertura territorial en transport públic, en general, i al servei de FGC, en concret. Proporcionarà servei ferroviari a la Creu Alta, un barri amb una alta activitat comercial i presència d’equipaments; facilitarà l’intercanvi amb Rodalies a l’estació Sabadell Nord (R4, Sant Vicenç de Calders-Barcelona-Manresa); i permetrà arribar fins al nord de la ciutat (Sabadell Parc Nord).

També implicarà un increment de la  freqüència. Així, en un dia feiner els trens que arribaven a l’Autònoma des de Sant Cugat eren 87 i a partir del perllongament seran 104; o des de Sabadell hi havia 78 arribades a l’Autònoma, i a partir del 19 de juliol n'hi haurà 80.

Per a més informació:

Nota de premsa
Horaris S2/S6 dies lectius

CANVIS DE NOM DE LES LÍNIES

A partir del 20 de juliol, i emmarcat en l’ampliació, FGC canviarà el nom d’algunes de les seves principals línies de tren. Així, l’actual línia S55 passa a denominar-se S6. Podeu consultar el nou plànol del metro del Vallès
aquí.

Per a més informació:
Nota de premsa


AVANTATGES

Els principals avantatges que permet aquest perllongament de la xarxa de FGC són:

  • Millora de la cobertura amb transport ferroviari a la ciutat de Sabadell, gràcies a les noves  estacions que suposaran un accés a la xarxa de FGC de gairebé la totalitat de la població.
  • Millora del temps del trajecte en transport públic per als/les usuaris/àries de Sabadell, gràcies a la reducció del temps d’accés al transport ferroviari i a la localització de les noves estacions, més cèntriques als continus urbans.
  • Millora de la interconnexió i coordinació de xarxa ferroviària, al combinar-se FGC i de Rodalies en alguns intercanviadors.
  • Millora del transport públic intern a la ciutat de Sabadell, en dotar-se de sistema de metro intern a la ciutat.                                                                                              


ANTECEDENTS

Pla Director d’Infraestructura de la RMB (PDI 2001-2010), aprovat per l’ATM i la Generalitat l’abril de 2002, fixava com dos dels objectius a assolir per al Metro del Vallès, posat en funcionament el 1996 a la línia Barcelona-Sabadell-Terrassa de FGC amb bifurcació al municipi de Sant Cugat del Vallès, el perllongament de la línia de FGC a l’estació de Sabadell Rambla a la Plaça d’Espanya de Sabadell i de l’estació de Terrassa Rambla a Can Roca.

A principis de l’any 2007 s’iniciaren les obres del perllongament del Metro del Vallès a Terrassa, que projectava tres noves estacions a partir de l’existent: Terrassa Rambla. Aquestes noves estacions foren: Vallparadís Universitat, Terrassa Estació del Nord (amb enllaç a Rodalies) i Terrassa Nacions Unides al nord de la ciutat, barri de Can Roca. La inauguració d’aquest nou traçat fou el 29 de juliol de 2015.

A principis de juliol del 2006, i paral·lelament a l’inici de les obres del perllongament a Terrassa, sortia a informació pública l’estudi informatiu del perllongament de la línia de FGC a Sabadell. A principis de 2008 es duia a terme l’adjudicació de les obres d’infraestructura. La inauguració d’aquest nou traçat serà el pròxim 20 de juliol de 2017.
COMUNICAT DE RENFE: tancament de l’estació de Sabadell Centre entre el 23 de juliol i el 19 de novembre de 2017.

Una altra novetat que pot afectar als usuaris de la comunitat universitària UAB en els propers dies fa referència a RENFE, que efecturà el tancament de l’estació de Sabadell Centre entre el 23 de juliol i el 19 de novembre de 2017. Durant aquest període de temps es duran a terme els treballs corresponents a la segona fase de les obres de l’estació de Sabadell Centre.

Per a més informació:

Comunicat de Renfe
Comunicat de la Generalitat 

 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona