Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Torna el festival de divulgació “10alamenos9”

Dimensio Nano
El campus de la UAB acollirà el proper 25 d’abril la segona edició del festival de divulgació de la nanociència i la nanotecnologia, amb exposicions, tallers, conferències i portes obertes als laboratoris.

20/04/2017

L’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), la Facultat de Ciències de la UAB, l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) i el sincrotró ALBA participaran en el II Festival de Nanociència i Nanotecnologia “10alamenos9”.

El Festival pretén, d’una forma amena i emocionant, apropar tots els públics a la escala nanomètrica (un nanòmetre és la milmilionèsima part d’un metre, “10 a la menys 9” metres) i els seus efectes. S’hi duran a terme tallers, seminaris i altres activitats amb l’objectiu de compartir la importància i l’impacte de la nanociència i la nanotecnología en la nostra societat.

Les activitats al campus de la UAB, tindran lloc el proper dimarts 25 d’abril, dirigides principalment a l’alumnat de primer de batxillerat, amb tallers demostratius i visites a la UAB, l’ICN2, l’IMB-CNM, l’ICMAB-CSIC, una xerrada sobre la nanotecnologia a càrrec del professor Stephan Roche de I’ICN2 i una taula rodona amb alumnes i ex-alumnes del grau de nanociència i nanotecnologia de la UAB com a ponents de la mateixa. El dimecres, dia 26 d’abril, a les 19h, la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès (C/ Castellví 8, Sant Cugat), acollirà el seminari “Nanociència i nanotecnologia: Com arriben a la nostra vida quotidiana?”, amb la participació d’Anna Larromaine (ICMAB), Francesc Pérez (IMB-CNM) i Neus Domingo (ICN2).

Les jornades, d’àmbit estatal, finançades per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i patrocinades per BASF (patrocinador principal) i Sesderma, tenen diverses seus. A Catalunya també acolliran activitats del festival la Universitat de Barcelona, CosmoCaixa i Biblioteques de Barcelona, així com el Museu de Gavà. També s'hi organitzaran activitats a Saragossa (Institut Universitari de Nanociència d'Aragó i CSIC), a Donosti (NanoGUNE) i a Madrid (CSIC i xarxa NANODYF). En total, s'espera que hi participin més de 5.000 persones, unes 2.000 a Barcelona, entre públic general, estudiants i professionals.

Programa d’activitats:
http://10alamenos9.es/es/congreso-de-nanotecnologia/